Bacău: Diplome cu suspans, după Bac-ul cu şpagă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Absolvenţii liceelor „Vlahuţă“ din Podu Turcului şi „Saligny“ din Bacău, bănuiţi că au dat şpagă comisiilor de examinare, se vor putea înscrie la facultate, dar viitorul lor rămâne sub semnul întrebării.

MAI CITIȚI

Bacău: Directorul de la Saligny și-a dat demisia

Bacău: Acuzații de luare și dare de mită de la "Saligny", cercetați în libertate

Bacău: 2.000 de lei, şpaga pentru comisia de la Bac.Mascații au ținut 300 de elevi captivi în școala de la Podu Turcului timp de trei ore (UPDATE)

Potrivit magistraţilor, dacă suspiciunile de corupţie se confirmă, ei pot pierde nu doar diploma de Bac obţinută în mod ilegal, ci şi locurile pe care le-au ocupat la facultăţi. „Darea de mită este o infracţiune făcută cu intenţie, cu bună ştiinţă. Prin urmare, cine o face îşi asumă acest risc. Riscurile sunt multe, inclusiv să plătească taxele de intrare la facultate şi apoi să constate că nu au nici măcar valabilă diploma de bacalaureat“, a declarat judecătorul Maria Oboroceanu, purtător de cuvânt al Tribunalului Bacău.


Aceasta a precizat însă că magistraţii vor face tot posibilul pentru a urgenta soluţionarea dosarelor cu „mită la Bac“. „Este posibil ca instanţa să dea mai repede un verdict în cazul absolvenţilor, chiar până la începerea înscrierilor la facultăţi“, a adăugat Oboroceanu. Deocamdată, chiar dacă sunt anchetaţi, absolvenţii celor două licee se vor putea înscrie la orice facultate doresc. „Dacă au toate actele necesare şi diploma de Bacalaureat eliberată legal, atunci trebuie să-i accept. Dacă nu i-aş primi doar pentru că sunt cercetaţi într-un proces, aş fi acuzat de abuz în serviciu“, a declarat Valentin Nedeff, rectorul Universităţii „Vasile Alecsandri“ din Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite