Bacău: Directorul de la Saligny și-a dat demisia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Robert David, directorul Colegiului Tehnic "Anghel Saligny" a demisionat a doua zi după ce a fost audiat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău.

MAI CITITI

Bacău: Diplome cu suspans, după Bac-ul cu şpagă

Bacău: Acuzații de luare și dare de mită de la "Saligny", cercetați în libertate

Bacău: „Mă sunau noaptea să le aduc şpaga!"

Directorul colegiului "Anghel Saligny", Robert David, a demisionat din funcția pe care o deținea. El este cercetat penal de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Bacău împreună cu Roxana David, soția sa, Aura Alexandroaie, secretara școlii, și alți trei profesori, pentru luare de mită și trafic de influență. Ei sunt acuzați că au "sprijinit" mai mulți elevi să promoveze examenul de Bacalaureat.

Pe lângă aceștia, în dosar mai sunt cercetați alți 18 elevi suspectați că ar fi dat plicuri cu sume între 100 și 1.000 de euro pentru promovarea probelor de examen. Decizia de cercetare în libertate a fost luată miercuri, aproape de miezul nopții, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău."Mâine se va întruni Consiliul de Administrație și se va stabili un nou director. Este delicată situația de la Bacalaureatul de anul acesta de la Bacău, dar sunt lucruri care se întâmplă indiferent de voința mea", a declarat Adrian Fuioagă, inspector școlar general.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite