Bacău:Primărie de 1.800.000 de lei, investiția unui edil fără Bacalaureat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul comunei Prăjești este cercetat de procurori deoarece numele lui s-a regăsit pe un plic cu bani oferit directorului liceului din Podu Turcului.

Mai citiți

EXCLUSIV Şpaga se dădea pe card la Liceul Anghel Saligny

Bacău: 2.000 de lei, şpaga pentru comisia de la Bac.Mascații au ținut 300 de elevi captivi în școala de la Podu Turcului timp de trei ore

Bacău: Acuzații de luare și dare de mită de la "Saligny", cercetați în libertate

Şpaga la examen, cu „inspectorul din dulap" şi edilul fără Bac

Bacău: Directorii și secretara de la liceul din Podu Turcului rămân în arest

Eugen Antica, edilul comunei Prăjești, este unul dintre numele de "VIP-uri locale" găsite de anchetatori pe plicurile dosite în biroul directorul Liceului "Alexandru Vlahuță" din Podu Turcului. Pe lângă alți primari de comune, secretari de instituții publice sau lideri de partid, Antica este cercetat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Bacău fiind acuzat că a dat șpagă pentru promovarea examenului de Bacalaureat.

Descinderea mascaților în timpul probei de Limba Româna a încurcat însă planurile  de reușită ale edilului. Rezultatul a fost catastrofal: ultimul pe lista celor respinși.  Faptul că s-a situat "sub linie" cu 1.70 la teza de Matematică, 3.40 la cea de Geografie și 6.80 la Limba Română nu-l împiedică să atragă bani pentru a ridica în centrul comunei o clădire de peste 400 de metri patrați, în valoare de 1.800.000 de lei, zice el, "după modelul de la Luvru".

Mai multe amănunte citiți în

image
Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite