Aproape 3000 de băcăuance s-au vaccinat împotriva cancerului de col uterin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începută în urmă cu mai bine de un an, la nivelul județului Bacău imunizarea împotriva virusului Papilloma Uman a avut succes, după cum susțin reprezentanții Direcției de Sănătate Publică

MAI CITIȚI:

Bolnavii cronic, lăsaţi fără medicamente

Noi taxe pentru medici și farmaciști

Spitalul Judeţean, dator din cauza actelor greşite

Chiar dacă Bacăul este fruntaș la vaccinarea împotriva cancerului de col uterin medicii le sfătuiesc pe femeile care încă nu s-au imunizat să treacă pe la cabinetele medicale. "Până în prezent, au fost vaccinate 2960 de femei, circa 1600 din ele sunt fete de școală generală și de liceu. După datele pe care le deținem, ne situăm pe un loc fruntaș la nivel de țară, în ceea ce privește numărul de persoane imunizate", ne-a declarat Cecilia Lucaci, medic în cadrul DSP Bacău.

Medicii cheamă femeile la vaccinare, mai ales că în stocul DSP-ului mai sunt 1132 de doze de vaccin care expiră la sfârșitul acestui an și alte 1494 de doze care expiră în  2013.

Direcționate către specialiști

"Reamintim femeilor că medicii vaccinatori la care se pot adresa pentru a beneficia de acest mijloc de prevenire a cancerului de col uterin sunt specialiștii în obstetrică ginecologie, medicii de la cabinetele de planing familial, medicii de familie și cei de la cabinetele medicale școlare", a mai spus Lucaci.

Orice femeie care dorește să-și administreze serul se poate adresa la unul din aceste cabinete. Nu toate băcăuancele sunt însă convinse de eficiența acestuia. "Nu m-am vaccinat și nici nu o voi face pentru că nu m-am convins, din ce am citit până acum, că este sigur sută la sută", ne-a spus Monica Năsturaș, o băcăuancă de 27 de ani.

Medicii spun că până acum nu au apărut reacții adverse și că acest vaccin se poate face la orice persoană activă sexual, indiferent de vârsta pe care o are.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite