Bacău: Noi taxe pentru medici și farmaciști

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Bacău a intrat în posesia unui ordin emis de ministrul sănătății, potrivit căruia furnizorii de servicii medicale care vor să intre în contract cu instituția trebuie să achite taxe de reevaluare.

Până acum verificările efectuate la medicii de familie, stomatologi și farmaciști erau gratuite. "Am primit ordinul în care sunt stipulate și taxele ce vor fi percepute. Plata se va face diferențiat, în funcție de mediul în care-și desfășoară activitatea. Cei din rural vor plăti mai puțin, pentru a încuraja deschiderea de noi cabinete la țară, cei din rural mai mult", a declarat Viorica Drăgănuță, director CJAS Bacău.

Fără această evaluare, specialiștii nu vor putea să încheie contract pentru a primi bani de la stat. Vestea a stârnit nemulțumiri în rândul medicilor care se tem de apariția altor taxe și mai mari.

"Se pare că nu știu altceva decât să pună taxe și impozite. În proiectul contractului pe anul viitor scrie că trebuie să fim acreditați ISO 9001, ceea ce presupune o cheltuială de mii de euro. Probabil că mulți vor închide cabinetele și nu vor mai profesa", ne-a spus Marilena Căliman, medic de familie.

Potrivit ordinului, taxa de evaluare a unui cabinet de familie din rural este de 250 de lei, iar pentru unul din urban de 1000 de lei. Un farmacist de la țară va plăti 150 de lei, în vreme ce unul de la oraș 1000 de lei.

Pentru cabinetele de stomatologie taxa de rural este de 250 de lei, iar în urban de 1000 de lei.

În județul Bacău, în momentul de față, au contract cu Casa de Asigurări 292 de medici de familie, 138 de medici stomatologi și 120 de farmaciști.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite