Doar două mall-uri din cele cinci preconizate au rezistat crizei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noul mall din Arad a fost vandut in ziua inaugurării
Noul mall din Arad a fost vandut in ziua inaugurării

În vreme ce coloşii industriei arădene au rămas doar o amintire, noile proiecte comerciale cad rând pe rând. Pe strada pe care în urmă cu circa doi ani erau anunţate investiţii de sute de milioane de euro au rămas parcele de teren nefolosite.

CAMPANIE SUBIECT CERUT DE CITITORI: Atrium Center a fost vândut ieri firmei maghiare Arcadom din cauza datoriilor

Anunţate cu surle şi trâmbiţe în urmă cu doi ani, trei din cele cinci centre comerciale care urmau să fie ridicate pe Calea Aurel Vlaicu au rămas nefinalizate. În vreme ce parcul de retail Armonia şi mall-ul Atrium Center au reuşit să fie finalizate, mall-urile West Gate şi AFI Europe au rămas doar proiecte pe hârtie, iar la Galleria ritmul de lucru este foarte lent deşi acesta ar fi trebuit să fie deschis publicului în 2009.

VIDEO: Arădenii au de ieri un mall în orașul lor, cu 50 de magazine, baruri și restaurante

Piatra de temelie la AFI Europa, centru comercial care urma să fie ridicat pe terenul fostului IMAR, a fost pusă la mijlocul anului 2008, când oficialii companiei promiteau că într-un an şi jumătate şi după investiţii de peste 100 de milioane de euro, arădenii îşi vor putea face cumpărăturile în cele peste 150 de magazine ale celui mai modern mall din vestul ţării.

Criza a bătut planurile investitorilor

„Ceea ce s-a întâmplat se poate observa în continuare pe acest teren care a devenit cu timpul o groapă de gunoi. Bine că s-a vândut terenul IMAR-ului pentru un mall care se pare că nu va mai vedea vreodată lumina zilei”, a spus Marian Cârle, un arădean.

EXCLUSIV: Atrium Center, vândut în ziua inaugurării din cauza datoriilor

Chiar dacă mall-ul de pe Calea Aurel Vlaicu a fost finalizat, investitorii au simţit şi ei pe pielea lor efectele crizei. Astfel, în ziua inaugurării, mall-ul Atrium Center a şi fost vândut în proporţie de 50 la sută firmei maghiare Arcadom, care s-a ocupat de partea de construcţăie a proiectului.

„Datoriile acumulate au ajuns la aproape 40 de milioane de euro, iar în momentul în care lucrările vor ajunge la final, acestea vor depăşi, cel mai probabil, 60 de milioane de euro”, a declarat Michael Israeli, managing partener Atrium Center.
În momentul de faţă singurul şantier la care se mai lucrează, este cel al mall-ului Galleria care are slabe şanse să se finalizat în acest an, având în vedere ritmul lent în care se desfăşoară  lucrările.

Atrium Center le va oferi astăzi arădenilor premii în valoare de peste 15.000 de euro

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite