EXCLUSIV: Atrium Center, vândut în ziua inaugurării din cauza datoriilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Investiţiile de 70 de milioane de euro au înglodat în datorii fondul britanic de investiţii Carpathian, fostul Dawnay, Day Carpathian, care a decis ca în ziua inaugurării să vândă primul mall din Arad.

Datoriile care se ridică la 39,8 milioane de euro şi care se preconizează că vor ajunge la 59,2 milioane de euro până în momentul în care stadiul lucrărilor vor ajunge la final, au facut compania să vândă mall-ul chiar în ziua inaugurării.

„Carpathian nu este pregătită să contribuie cu fonduri suplimentare în acest proiect. Piaţa imobiliară din România este încă fragilă, cu lichidităţi limitate şi în consecinţă, MKB, singura bancă implicată în proiectul din Arad, a cerut o soluţie care să vină din afara proprietarilor. MKB a dorit ca actualul managerul de proiect să continue administrarea construcţiei şi a pre-închirierilor, fără a forţa insolvenţa“, se arată într-un anunţ al companiei.

În aceaşi situaţie se află şi proiectul din Cluj-Napoca, unde compania urma să dezvolte un al doilea mall.

Aici în schimb, datoriile se ridică la doar 8,5 milioane de euro.

Cât priveşte inaugurarea de astăzi, Atrium Center se va deschide cu o suprafaţă închiriabilă contractată de 92%, însumând 50 de magazine.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite