Rezultate contestaţii Bacalaureat 2011 Alba. Promovabilitatea a crescut cu 1,33 la sută

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevi la Bacalaureat 2011
Elevi la Bacalaureat 2011

Un număr de 1.317 liceeni din Alba care au susţinut examenul de Bacalaureat săptămâna trecută au depus contestaţii după afişarea primelor rezultate. Din aceştia, doar 59 au reuşit să promoveze examenul.

UPDATE 3: „În urma recorectării lucrărilor, 300 de note au crescut şi 132 au înregistrat un puctaj mai mic. Această situaţie a dus la schimbarea statutului din nepromovat în promovat pentru 59 de candidaţi“, a spus Ionel Trifon, preşedintele comisiei de Bacalaureat. Cele mai mari diferenţe de notare au fost de un punct şi jumătate.  La Limba română, din cele 401 contestaţii depuse, 129 s-au soluţionat favorabil şi 37 nefavorabil. La matematică au crescut 58 de note, dar 49 au scăzut. „Niciun candidat nu a căzut examenul în urma analizării contestaţiei“, a mai precizat Trifon.

UPDATE 2: Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba, un număr de 59 de elevi au promovat bacalaureatul în urma corectării celor 1.317 contestaţii depuse. Procentul de promovabilitate în judeţul Alba la examenul de bacalaureat a crescut de la 38,45% la 39,78% .

VEZI AICI REZULTATELE DIN ALBA.

UPDATE 1: Absolvenţii care au contestat nota obţinută la examenul de Bacalaureat pot afla punctajul obţinut la avizierele liceelor unde s-au afişat rezultatele. Notele finale după contestaţii pot fi aflate şi de pe pagina de internet a Ministerului Educaţiei.

Cele mai multe contestaţii, 485, s-au înregistrat în Centrul de evaluare de la Aiud. În centrele similare de la Alba Iulia şi Sebeş s-au depus 419, respectiv 413. Aproape 4.000 de elevi au susţinut examenul de maturitate în Alba.

Primele rezultate artă că aproape 62 la sută dintre absolvenţi nu au luat nota minimă de trecere, 6. Mai exact 2.507 absolvenţi de liceu ar trebui să se prezinte la sesiunea din toamnă, pentru că figurează pe lista celor rerspinşi.

Rămâneţi pe alba.adevarul.ro pentru a vedea rezultatele contestaţiilor şi notele finale la Bacalaureat 2011.

Citiţi şi: Preşedintele Comisiei judeţene de Bacalaureat Alba: „Rezultatele reflectă realitatea“

Promovabilitate aproape de zero la Liceul „Timotei Cipariu“ din Blaj. Un singur elev a luat Bacalaureatul!

Ea este eleva de nota 10 la Bacalaureat

Eşec total pentru un liceu din Alba la bacalaureat. Alte trei unităţi şcolare au câte un elev promovat

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite