Alba: Ea este eleva de nota 10 la Bacalaureat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Paula Mădălina Damian de la Colegiul Naţional „Lucian Blaga“ din Sebeş este singura absolventă de liceu din Alba care a obţinut media 10 la examenul de bacalaureat. Aceasta a susţinut examenul la română, engleză, istorie şi logică. Este un elev model, obţinând premiul de onoare pentru rezultatele obţinute pe parcursul celor patru ani de liceu.

Un singur elev din cei peste 4.000 înscrişi la examenul de bacalaureat a reuşit performanţa de a încheia examenul cu media generală 10. Este vorba despre o absolventă a Colegiului Naţional “Lucian Blaga” din Sebeş.

Paula Mădălina Damian a obţinut nota 10 la toate materiile la care a susţinut bacalaureatul, respectiv limba şi literatura română, limba engleză, istorie şi logică. „A fost un examen uşor, accesibil tuturor, cu condiţia să înveţi. Din punctul meu de vedere procentul de promovabilitate este foarte mic în comparaţie cu gradul de dificultate al subiectelor“, a spus eleva de 10.

Aceasta a precizat că pregătirea sistematică pe parcursul anilor de liceu a fost punctul forte. „M-am pregătit tot timpul pentru şcoală. Am luat meditaţii doar la istorie, în semestrul al doilea al clasei a XII-a, şi aceasta pentru a clarifica câteva noţiuni. Pentru logică m-am pregătit singură, am rezolvat variante pregătitoare“, a spus Paula.

image

Galerie foto: Paula Damian, singura din Alba care a luat bacalaureatul cu nota 10.

Pentru rezultatele obţinute în liceu a fost desemnată şefă de promoţie. „Paula este o elevă foarte bine pregătită. Pe parcursul celor patru ani de studiu a avut rezultate excepţionale, aşa că ne aşteptam să se numere printe candidaţii cu cele mai bune rezultate. A fost recompensată cu premiul de onoare al şcolii pentru cea mai mare medie de la profilul uman“, a spus Nicolae Moga, directorul Colegiului Naţional „Lucian Blaga” din Sebeş.

Eleva din Sebeş a absolvit liceul cu media 9,96. În clasa a IX şi a X, engleza şi ştiinţele naturii i-au adus câte o medie de 9.00. În schimb, clasele a XI-a şi a XII-a le-a finalizat cu 10 pe linie.

Paula Damian vrea să studieze economia comerţului, turismului şi serviciilor la Cluj-Napoca. „Iniţial am vrut să mă îndrept spre jurnalism, dar tot timpul mi-am dorit un loc de muncă care să-mi ofere posibilitatea de a călătorii, aşa că m-am reorientat. Nu cred că va fi dificilă trecerea de la profilul uman la real, mă voi pregăti la fel şi pe mai departe“, a spus tânăra.

92 la sută promovabilitate la colegiul din Sebeş

La acelaşi colegiu, alte două eleve au obţinut 10 la limba şi literatura română (Elena Cristina Ordean şi Bianca Giurgiu), dar au ratat foarte puţin nota maximă la materia obligatorie a profilului şi la cea la alegere. Cu toate acestea, au obţinut în final mediile 9.80, respectiv 9.75.

„Rezultatele înregistrate la nivelul liceului sunt foarte bune, mai ales că examenul s-a desfăşurat în condiţiile de exigenţă sporită. S-a înregistrat un procent de promovabilitate de 92 la sută. Acesta s-a păstrat în aceleaşi valori ca şi anul trecut, când am avut un procent de 95 la sută“, a mai precizat Nicolae Moga, directorul Colegiului Naţional „Lucian Blaga“ din Sebeş.


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite