Preşedintele Comisiei judeţene de Bacalaureat Alba: „Rezultatele reflectă realitatea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Comisiei judeţene Alba de Bacalaureat, inspectorul Ionel Trifon, a identificat două motive pentru care aproape 62 la sută dintre elevi din Alba nu şi-au laut Bacalaureatul: pregătirea insuficientă şi tratarea examenului cu superficialitate.

Procentul de promovabilitate a examenului de Bacalaureat în Alba, înainte de rezolvarea contestaţiilor, este de 38,45 la sută %. Anul trecut cifra „reuşiţilor“ a fost de 62,28 la sută.

„Procentul de promovabilitate nu este unul îmbucurător, dar reflectă realitatea. Probabil s-a ajuns la acest rezultat, pentru că a fost o evaluare şi supraveghere corectă. Noi am simţit în ultimii ani, că elevii tratează examenul de Bacalaureat cu superficialitate, se pregătesc insufficient. Referitor la rezultatele existente înainte de rezolvarea contestaţiilor, consider că cine s-a pregătit temeinic a trecut, ceilalţi mai au o şansă în toamnă. Subiectele au fost de nivel mediu. În plus, profesorii supraveghetori şi corectori au dat dovadă de seriozitate şi profesionalism“, a explicat Ionel Trifon, preşedintele Comisiei judeţene de Bacalaureat.

Profesorii corectori consideră că nivelul de pregătire al elevilor din Alba nu s-a degradat atât de mult faţă de anul anterior, încât procentul promovaţilor să fie atât de scăzut. Dascălii consideră că „sursa“ răului trebuie căutată în altă parte, la admiterea în clasa a IX-a. Nu sunt de neglijat cazurile în care în anii anteriori, la licee din Alba, în special cu profil tehnic şi agricol, s-a intrat cu medii de 4. Este lăudabil că profesorii reuşesc să-i aducă la nota 5, ca să poată finaliza liceul. Pe de altă parte, un elev care este apreciat la Bacalaureat cu note de 1 sau 2 nu ar trebui să ajungă în clasa a XII-a.




Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite