Eşec total pentru un liceu din Alba la bacalaureat. Alte trei unităţi şcolare au câte un elev promovat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Niciunul dintre absolvenţii unei unităţi şcolare din judeţul Alba nu a promovat bacalaureatul. La alte trei licee doar câte un singur elev a reuşit să treacă de examen. Alte câteva unităţi au sute de absolvenţi respinşi.

La Grupul Şcolar Agromontan din Albac au susţinut examenul 39 de absolvenţi, iar niciunul nu a obţinut media 6 necesară pentru a promova bacalaureatul. Situaţii mult mai grave sunt la alte licee sau grupuri şcolare unde au ratat examenul maturităţii sute de absolvenţi de liceu. La Grupul Şcolar Forestier din Câmpeni au reuşit doar 11 candidaţi din 280. Performanţa este mai bună decât în 2010, când niciunul dintre candidaţii de la Colegiul din Câmpeni nu a trecut examenul.

La Colegiul “Timotei Cipariu” din Blaj a promovat un singur candidat din 77. Tot în Blaj, la Grupul Şcolar “Ştefan Manciulea” cifrele arată 13 reuşiţi şi 90 respinşi. În Alba Iulia, la Colegiul Tehnic “Alexandru Domşa” doar 12 elevi au luat bac-ul dintr-un total de 170. La Colegiul Tehnic Apulum situaţia este aproape similară, 40 promovaţi, respectiv 185 respinşi. Tot în Alba Iulia, la Grupul Şcolar de Cooperaţie, datele statistice arată doi elevi cu media de cel puţin 6.00, din 97. Situaţia este, de asemenea, dezastruoasă şi la Colegiul Tehnic “Dorin Pavel” din Alba Iulia unde un singur elev a promovat din cei 182 câţi au participat la examen.

Rezultate slabe

În Ocna Mureş, la Colegiul de Chimie Industrială sunt doar trei absolvenţi fericiţi din cei 93 câţi au participat la examen. La liceul din Zlatna promovabilitatea este de 15 candidaţi din 74, în timp ce la Grupul Şcolar Industrial din Sebeş sunt 30 de promovaţi şi 236 de respinşi. La Grupul Şcolar “Alexandru Borza” din Ciumbrud există un singur elev promovat la bacalaureat, din 74.

La Colegiul Tehnic din Aiud sunt "peste linie" doar 28 de elevi din 142. Grupul Şcolar din Baia de Arieş a înregistrat 28 de promovaţi şi 116 respinişi. Liceul Sportiv din Sebeş are şapte elevi promovaţi şi 18 respinşi. Restul unităţilor şcolare au rate ale promovabilităţii de cel puţin 50 la sută.

Procentul de promovabilitate rezultat la nivelul judeţului Alba este de 38,45 la sută. Mai exact doar 1.566 de elevi au luat minim nota 6 . Alţi 2.507 absolvenţi de liceu îşi vor încerca norocul în sesiunea din toamnă, pentru că figurează pe lista celor respinşi. Din numărul total al elevilor înscrişi, 193 nu s-au prezentat.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite