Alba Iulia: Maghiarii din Abrud se dezic de Csibi Barna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Asociației Culturale Maghiare din Abrud, care numără 100 de membri, printre care şi români, spune că nu are nimic în comun cu Csibi Barna și cu gesturile sale extremiste.

"Gestul de la Miercurea Ciuc ne-a făcut cel mai mare rău posibil nouă, celor din comunitatea maghiară din Abrud și, implicit, din Apuseni. Abrudul a ajuns să fie dat ca și exemplu de bună conviețuire interetnică, iar acum gestul unui maghiar este regretabil. Putem vorbi despre o calamitate etnică. Ne-am trezit cu el aici, dar trebuia să fim și noi consultați. Ne dezicem de el şi nu îl vom sprijini", este de părere Lorand Kopenetz.

Acesta a mai precizat că speră ca, în cazul în care peste 21 de zile Csibi Barna va veni la Abrud, acesta să nu contacteze Asociația Culturală Maghiară.

În Abrud, trăiesc în prezent aproximativ 70 de locuitori de etnie maghiară, adică ceva mai puţin de 1 la sută din populaţia oraşului.

Citiţi şi: VIDEO Csibi Barna, „călăul“ lui Avram Iancu, nu mai merge la Abrud. Şi-a luat concediu de odihnă

Sute de moţi protestează la Abrud împotriva detaşării lui Csibi Barna în Apuseni

Primarul din Abrud: „Vrem demiterea lui Sorin Blejnar şi scuze pentru locuitorii din Apuseni“

Csibi Barna, “persona non grata” la Abrud. Moţii nu îl vor pe “călăul” lui Avram Iancu

Proteste faţă de numirea lui Csibi Barna la conducerea ANAF Abrud. Extremistul maghiar care l-a "spânzurat" pe Avram Iancu, trimis în concediu forţat

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite