Alba Iulia: UPDATE VIDEO Csibi Barna, „călăul“ lui Avram Iancu, nu mai merge la Abrud. Şi-a luat concediu de odihnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Csibi Barna nu a mai ajuns astăzi la Abrud, unde a fost detaşat de şeful ANAF, Sorin Blejnar, pe o perioadă de şase luni. După o întâlnire cu directorul DGFP Alba, Marius Zinca, funcţionarul public de etnie maghiară a decis să îşi ia concediu de odihnă pentru 21 de zile.

Citiţi şi: Prima zi de muncă a lui Csibi Barna la Abrud: "Cale întoarsă! Aici nu are ce căuta!"

Primarul din Abrud: „Vrem demiterea lui Sorin Blejnar şi scuze pentru locuitorii din Apuseni“

Sute de moţi protestează la Abrud împotriva detaşării lui Csibi Barna în Apuseni

Maghiarii din Abrud se dezic de Csibi Barna

Sute de moţi protestează la Abrud împotriva detaşării lui Csibi Barna în Apuseni

UPDATE Ora 10.50: „Eu am cerut să intru în concediu de odihnă, iar domnul director de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Alba a fost de acord. Este vorba de un concediu de odihnă de 21 de zile, să am timp să mă gândesc. Oricum gestul meu făcut la Miercurea Ciuc a fost în timpul meu liber, nu cred că s-a făcut tocmai o legătură bună între ceea ce am făcut eu şi măsura administrativă care a fost decisă de ANAF“, a afirmat Csibi Barna

Întrebat dacă va contesta decizia ANAF, Csibi Barna a răspuns pozitiv. „O să contest decizia, dar nu am avut încă timp, abia vineri am primit comunicatul de presă de la ANAF, semnat de domnul Blejnar“, a completat funcţionarul public.

“Aş repeta gestul fără să stau pe gânduri“

Funcţionarul detaşat la Administraţia Publică din Abrud a declarat cu o seninătate debordantă că prin spânzurarea manechinului care-l reprezenta pe Avram Iancu, nu a vrut decât să „restabilească“ adevărul istoric, făcând trimitere la masacrele din timpul Revoluţiei de la 1848 de la Abrud şi Nagyenyed, adică Aiud.

Întrebat cât de bine s-a documentat despre evenimentele din acea perioadă, funcţionarul de origine maghiară s-a rezumat să decalare sec: “Aş repeta gestul de pe 14 martie, de la Miercurea Ciuc, fără să stau pe gânduri“.

Înştiinţat de protestele anunţate pentru luni, la ora 12.00, chiar în faţa statuii lui Avram Iancu din Abrud, funcţionarul detaşat în Ţara Moţilor a spus: „Nu ştiu despre ele, era un ordin de serviciu, eu ar fi trebuit să mă prezint astăzi, la oras 8.00, la Abrud, dar concediul de odihnă este cea mai bună soluţie şi pentru mine“.

"Am evitat ca acest conflict să degenereze"

Şeful Finanţelor Publice Alba, Marius Zinca, a declarat că  cererea de concediu de odihnă înaintată de Csibi Barna a fost acceptată şi conducerea instituţiei urmează să discute cu reprezentanţii ANAF situaţia funcţionarului detaşat la Abrud. O posibilă propunere făcută publică de Marius Zinca ar fi transferarea acestuia la Alba Iulia sau Sebeş.

"Motivele invovcate de domnul Csibi Barna au fost de ordin personal, am convenit de comun acord că este mai bine şi pentru el şi pentru instituţie, are câteva zile la dispoziţie în care se poate gândi la cea a fost şi probabil va discerne ce are de făcut mai departe. Am convenit la 21 de zile de concediu de odihnă, cu posibilitatea de chemare din concediu de odihnă. Eu m-am gândit că este mai bine pentru el, dar şi pentru imaginea instituţiei să lucreze la Administraţia Publică din Alba Iulia sau Sebeş, pentru că avem deficit de personal, câte 4 funcţionari în minus la ambele administraţii. Noi trebuie să-l tratăm ca pe un coleg, ca pe un român. Prin decizia de astăzi am evitat ca acest conflict să degenereze, practic noi nu avem niciun scop în a crea la Administraţia Financiară Abrud nicio problemă datorită prezenţei lui în oraşul Abrud", a declarat directorul Marius Zinca.

Csibi Barna a trecut, înainte de a se prezenta la Administraţia Finanţelor Publice Abrud, pe la sediul DGFP Alba, unde s-a întâlnit cu directorul instituţiei Marius Zinca. A decis să îşi ia concediu de odihnă pe o perioadă de 21 de zile.

El a declarat că a fost iniţiativa lui pentru a intra în concediu de odihnă. Csibi Barna a completat că a decis să conteste decizia ANAF de detaşare la Abrud.

Directorul Marius Zinca, a spus la rândul său, că după cele 21 de zile de concediu, funcţionarul public va lucra la Administraţia Finanţelor Publice din Alba Iulia sau Sebeş.

Vom reveni cu declaraţii şi amănunte.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite