Alba: Sute de moţi protestează la Abrud împotriva detaşării lui Csibi Barna în Apuseni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 400 de abrudeni s-au adunat în centrul orașului, pentru a protesta faţă de decizia conducerii ANAF de a-l detaşa la Administrația Finanțelor Publice din Abrud pe Csibi Barna, cel care a spânzurat la Miercurea Ciuc o păpuşă reprezentându-l pe Avram Iancu.

Abrudenii s-au adunat în număr mare în centrul orașului, la bustul lui Avram Iancu. La adunare s-a dat citire scrisorii deschise adresate premierului Emil Boc, prin care abrudenii au cerut revocarea deciziei ANAF de detașare la Finanțele din Abrud a extremistului maghiar Csibi Barna, precum şi demiterea șefului ANAF, Sorin Blejnar.

Au luat cuvântul președintele Societății Culturale "Avram Iancu" din Abrud și primarul orașului, Tiberiu Rațiu, care a îndemnat mulțimea la calm. Cei prezenți poartă tricolorul, insigne și poze cu Crăișorul Munților. Cei care au luat cuvântul au menționat că sunt dispuși să meargă până la gesturi de protest extreme, chiar să intre în greva foamei. La bustul lui Avram Iancu sunt prezenți și primari din localitățile învecinate cu Abrud.

"Iancule Mare, dormi liniștit, moții veghează!", "Avram Iancu a fost alături de noi, acum a venit vremea ca noi să fim alături de el și să-i apărăm onoarea!", a spus Ioan Uțiu, de la Societatea Culturală "Avram Iancu".

Citiţi şi: VIDEO Csibi Barna, „călăul“ lui Avram Iancu, nu mai merge la Abrud. Şi-a luat concediu de odihnă

Primarul din Abrud: „Vrem demiterea lui Sorin Blejnar şi scuze pentru locuitorii din Apuseni“

Prima zi de muncă a lui Csibi Barna la Abrud: "Cale întoarsă! Aici nu are ce căuta!"

Csibi Barna, “persona non grata” la Abrud. Moţii nu îl vor pe “călăul” lui Avram Iancu

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite