Alba Iulia: Prostituate pentru VIP-uri. Printre clienţi se află oameni de afaceri, medici, politicieni, consilieri locali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De serviciile grupării de proxeneţi trimisă după gratii de judecători au beneficiat oameni de afaceri, medici, consilieri locali, profesori universitari. Aceştia pot fi cercetaţi penal pentru act sexual cu un minor.

Pe lista fetelor ce practicau prostituţia şi erau plasate de reţeaua de proxeneţi condusă de Teodor Şchiop se află oameni de afaceri români şi străini, medici, profesori universitari, politicieni, consilieri locali şi judeţeni.

Surse oficiale afirmă că beneficiarii serviciilor sexuale au făcut coadă în ultimele zile la uşile procurorilor pentru a da declaraţii.

Unii dintre aceştia sunt în pericol să devină ei înşişi subiecte ale unor dosare penale, în condiţiile în care cel puţin 10 dintre fetele proxeneţilor sunt minore. Actul sexual cu un minor, care implică şi oferirea de bani, se pedepseşte de Codul Penal cu închisoare de la trei la 12 ani.

Dosarul „Prostituţie şi politicieni“: Cum au scăpat şapte oltence de capcana agenţiei de modele care plasa dame de companie în Viena

Relaţii intermediate de un fost ofiţer de informaţii

Unul dintre cei 13 bărbaţi pe numele cărora au fost emise ieri mandate de arestare preventivă de Tribunalul Alba în dosarul de crimă organizată instrumentat de procurorii DIICOT este fost ofiţer de informaţii. Claudiu Vulpe, poreclit „Fox“, a lucrat în sistemul de informaţii până în urmă cu aproximativ doi ani.

Potrivit anchetatorilor, Claudiu Vulpe „intermedia activităţile de şantaj, mai precis asigura legătura între cei care comandau şantajul şi grupare, transporta fetele la diferiţi clienţi şi se interesa de situaţia membrilor grupării“.

Tânărul şi-a păstrat legăturile şi după ce a părăsit serviciul de informaţii, astfel încât a devenit “pionul„ care asigura relaţiile dintre guparea infracţională şi clienţi.

Fete la produs în străinătate

Unii dintre clienţii obişnuiţi ai grupării întârziau să plătească serviciile sexuale.  Banii erau recuperaţi prin infracţiuni cu violenţă, tâlhărie şi chiar lipsire de libertate în mod ilegal. Recalcitranţii erau intimidaţi şi prin alte metode.

Este vorba despre cocteiluri „Molotov“ (sticle umplute cu benzină), care erau aruncate în curţile caselor persoanelor care aveau datorii la proxeneţi. Procurorii susţin că au descoperit până acum două astfel de cazuri. Gruparea obţinea beneficii financiare şi de pe urma „traficării“ fetelor în ţări din vestul Europei, în special Germania, Italia şi Spania. Aici rolul cel mai important îl avea Raul Nicolae Hancheş, fost Raul Rus, poreclit „Pricu“.

Acesta nu este printre cei aflaţi în arest pentru că se află în Germania. Judecătorii au emis pe numele lui un mandat de arest în lipsă. Pricu, care şi-a schimbat numele după căstorie, este foarte cunoscut anchetatorilor.

A stat cinci ani închis la Penitenciarul Aiud pentru infracţiuni cu violenţă. În urmă cu 10 ani era liderul de necontestat al lumii interlope din Alba Iulia. Recursurile la măsura arestării preventive vor fi judecate mâine de Curtea de Apel.

Lista inculpaţilor: Gabriel Antoniu Bakai, Adrian Bălan, Sergiu Cândea, Ioan Decean, Virgil George Dura, Raul Nicolae Hancheş fost Rus zis "Pricu", Gheorghe Lupu, Nicolae Muntean, Ioan Roşca, Teodor Şchiop (liderul grupării), Petru Şerpu, Adrian Trifa şi Claudiu Vulpe.

Comentează şi spune dacă ştii un personaj important care a beneficiat de serviciile sexuale ale prostituatelor.

Citiţi şi: Proxenetism, şantaj, trafic de minori şi cocteiluri „Molotov“ într-un dosar de crimă organizată

Fost ofiţer de informaţii arestat într-un dosar de crimă organizată

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite