Dosarul „Prostituţie şi politicieni“: Cum au scăpat şapte oltence de capcana agenţiei de modele care plasa dame de companie în Viena

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Una dintre concurentele la preselecţia de la Craiova pentru Miss Academy 2008 (foto: www.lupamea.ro)
Una dintre concurentele la preselecţia de la Craiova pentru Miss Academy 2008 (foto: www.lupamea.ro)

Rechizitoriul în urma căruia procurorii DIICOT au trimis în judecată patru bărbaţi pentru trafic de persoane face referire şi la Miss Academy 2008, concurs la care ar fi participat câteva dintre fetele care ar fi fost obligate să se prostitueze. Preselecţia pentru concursul de frumuseţe a avut loc şi la Craiova, opt oltence fiind selectate să concureze în capitală pentru marele premiu. După numai o zi de „cantonament“ la Rin G

Preselecţia pentru concursul Miss Academy a avut loc în Bănie pe data de 19 martie 2008. Organizată sub însemnele Uniunii Naţionale a Studenţilor din România şi agenţiei de modelling Star Models, competiţia a ridicat semne de întrebare încă de la început. Juriul din care a făcut parte şi Ion Tămârjan, trimis anul aceasta în judecată pentru trafic de persoane, le-a testat personalitate fetelor cu întrebări de genul: „Ai poza pentru o revistă gen Playboy?“ sau „Ai face compromisuri pentru a reuşi în carieră?“, întrebări considerate nerelevante pentru un concurs de miss de către participante.

Ion Tămârjan (stânga - geacă neagră) a făcut parte din juriul preselecţiei de la Craiova pentru Miss Academy 2008 (foto: www.lupamea.ro)

Ion Tămârjan (stânga - geacă neagră), acuzat de proxenetism, a făcut parte din juriul preselecţiei de la Craiova pentru Miss Academy 2008 (foto: www.lupamea.ro)

Din cele peste 20 de oltence care s-au prezentat la preselecţia organizată la Casa Studenţilor din Craiova, opt au fost alese să meargă în marea finală de la Bucureşti. Acestea au fost cazate la Rin Grand Hotel şi urmau să îşi arate calităţile de miss trecând prin mai multe probe, printre care şi cea de lenjerie intimă. Marele premie oferit de agenţia de modelling erau excursii la Paris şi şedinţe foto la Viena, oraş în care, potrivit procuriilor, erau plasate prostituatele lui Ion Tămărjan.

CITEȘTE ȘI: Ion Tămârjan, proxenetul fraților Negoiță?

Arădeanca Debora, damă de companie în dosarul "Prostituție și politicieni"

Din cele opt oltence care au ajuns în capitală, doar una dintre ele a rămas în concurs până la sfârşit. Şapte s-a întors acasă nemulţumite de felul în care au fost tratate de organizatori. „Cei de la agenţie ne-au zis, mai voalat, că putem să stăm de vorbă cu cei care sunt cazaţi în hotel, pentru că printre ei se numără oameni cu bani, care sunt în căutare de tinere talente, manechine. Am rămas stupefiate de ce ne recomandau ei. Multe dintre fete au făcut ce au zis ei, dar noi, oltencele, n-am vrut. Din cauza asta, am început să fim văzute ca nişte oi negre ale grupului“, povestea în 2008 una dintre oltencele participante.

Una dintre concurentele la preselecţia pentru Miss Academy de la Craiova (foto: www.lupamea.ro)

Aceeaşi craioveancă spunea la acea vreme că a rămas cu impresia că participă la o preselecţie pentru prostituate. „Noi am plecat din prima zi. Nu am fost singurele care s-au retras din concurs, au mai fost câteva fete care nu au rezistat. Restul care au rămas erau mai libertine, ca să zic aşa. Oricum, ăla era un concurs de dame de companie, nu de miss!“, relata olteanca în urmă cu doi ani.

Câteva dintre concurentele la preselecţia de la Craiova pentru Miss Academy 2008 (foto: www.lupamea.ro)

Câteva dintre concurentele la preselecţia pentru Miss Academy 2008 de la Craiova (foto: www.lupamea.ro)

Culmea, reprezentanţii Miss Academy 2008 prezentau proiectul naţional drept unul care militează pentru un modeling “curat”, fără prostituţie. Nota de încredere era dată şi de faptul că era organizat de Star Models Agency în colaborare cu Uniunea Naţională a Studenţilor din România.

Tribunalul Ialomiţa a început în 24 noiembrie judecarea procesului celor patru bărbaţi acuzaţi de către procurorii DIICOT pentru recrutarea a 80 de fete pe care le-au plasat ca prostituate de lux, sub paravanul unor agenţii de fotomodele. Procurorii DIICOT i-au trimis în judecată pe Ion Valeriu Tămârjan, Relu Cornel Costan, Radu Ştefan Nicola şi pe Alexandru Gabriel Voicu. Procurorii susţin că activitatea infracţională s-a desfăşurat sub paravanul a două agenţii de selecţie şi promovare a fotomodelelor, iar victimele erau plasate pe piaţa prostituţiei de lux din România, Italia şi Austria, în cluburi sau la locuinţele clienţilor, veniturile obţinute depăşind suma de 100.000 de euro.

Potrivit rechizitoriului, unora dintre participantele la concursul Miss Academy 2008 li s-ar fi propus să întreţină relaţii sexuale în schimbul unor sume de bani.

Cum a scăpat o orădeancă din bordelul Babylon din Viena și de violul managerului Diva Models

"Ruscaş Daniela Florentina, model al agenţiei AMI ART din Oradea, a participat în 2007 la „Seara devoratorilor de modă”, un eveniment organizat de agenţia lor Diva Models. În acea săptămână ,cât a stat la Constanţa, l-a cunoscut şi pe inculpatul Tămârjan Ion Valeriu (care i-a fost prezentat de Costan Relu Cornel) şi a acceptat propunerea inculpatului Costan Relu Cornel de a-l însoţi la o şedinţă foto în Viena. A concurat la Miss Academy 2008 la invitaţia lui Tămârjan Ion Valeriu. În finala de la Bucureşti, acesta i-a făcut cunoştinţă cu Negoiţă Robert Sorin pe care i l-a indicat drept un bărbat bogat care o putea ajuta financiar. A înţeles că i se propunea să aibă o relaţie cu patronul hotelului, acceptată, astfel că în timpul concursului a întreţinut de mai multe ori acte sexuale cu acesta, pentru care a primit diferite sume, cuprinse între 500-1000 de lei", notează procurorii DIICOT.

Miliardarul Robert Sorin Negoiţă, politicianul Nicolae Bănicioiu, cântăreţul Adrian Enache şi directorul general TVR2 Răzvan Nicolescu sunt câteva dintre numele care apar în rechizitoriu DIICOT.

Din  rechizitoriul pus la dispoziţie de procurorii se înţelege că aceştia ar fi întreţinut relaţii sexuale cu modelele agenţiei.

Potrivit procurorilor, fetele racolate practicau prostituţia şi în clubul Babylon din Viena, un bordel de lux în care tarifele erau avantajoase.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite