Alba Iulia: Fost ofiţer de informaţii arestat într-un dosar de crimă organizată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudiu Vulpe, în stânga cu faţa acoperită
Claudiu Vulpe, în stânga cu faţa acoperită

În dosarul de crimă organizată instrumentat de procurorii DIICOT Alba Iulia şi poliţiştii de la Crimă Organizată în care au fost emise astăzi 13 mandate de arest preventiv apare şi numele unui fost ofiţer de informaţii.

Este vorba despre Claudiu Vulpe, zis Fox, care a părăsit serviciul de informaţii în urmă cu aproximativ doi ani.

Potrivit anchetatorilor, Claudiu Vulpe „intermedia activităţile de şantaj, mai precis asigura legătura între cei care comandau şantajul şi grupare, transporta fetele la diferiţi clienţi şi se interesa de situaţia membrilor grupării“.

Membrii grupării, coordonată de Teodor Şchiop, sunt acuzaţie de constituire grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism, şantaj. Fetele erau plasate pentru a întreţine relaţii sexuale fie la localuri din Alba Iulia şi din apropierea municipiului, fie direct acasă la clienţi.

„Au fost identificate peste 20 de fete care practicau prostituţia. De asemenea, membrii grupării sunt suspectaţi că au desfăşurat activităţi specifice infracţiunii de trafic de minori, mai precis recrutare (le-au găsit clienţi, au negociat preţul cu aceştia) cu privire la 10 minore, care au fost exploatate sexual“, se afirmă într-un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Lista completă a inculpaţilor: Gabriel Antoniu Bakai, Adrian Bălan, Sergiu Cândea, Ioan Decean, Virgil George Dura, Raul Nicolae Hancheş fost Rus zis "Pricu", Gheorghe Lupu, Nicolae Muntean, Ioan Roşca, Teodor Şchiop (liderul grupării), Petru Şerpu, Adrian Trifa şi Claudiu Vulpe.

Persoanele reţinute sunt suspectate şi de tâlhărie şi lipsire de libertate în mod ilegal, fapte comise asupra unor clienţi ai prostituatelor care lucrau în folosul grupului infracţional

Citiţi şi: Proxenetism, şantaj, trafic de minori şi cocteiluri „Molotov“ într-un dosar de crimă organizată

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite