Alba: UPDATE Proxenetism, şantaj, trafic de minori şi cocteiluri „Molotov“ într-un dosar de crimă organizată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inculpaţii au fost reţinuţi aseară de procurori
Inculpaţii au fost reţinuţi aseară de procurori

Tribunalul Alba a judecat astăzi arestarea preventivă a 13 persoane. Procurorii au emis, în lipsă, ordonanţă de reţinere şi pe numele lui Raul Rus, zis „Pricu“, fost lider al unei alte grupări de crimă organizată.

UPDATE ora 16.40: Tribunalul Alba a admins astăzi cererea procurorilor şi a emis mandate de arest preventiv pe 29 de zile pe numele a 11 inculpaţi. Alte două persoane, între care şi Raul Rus (Hancheş) au primit mandate pe 30 de zile în lipsă. Lista inculpaţilor este următoarea: Gabriel Antoniu Bakai, Adrian Bălan, Sergiu Cândea, Ioan Decean, Virgil George Dura, Raul Nicolae Hancheş fost Rus zis "Pricu", Gheorghe Lupu, Nicolae Muntean, Ioan Roşca, Teodor Şchiop (liderul grupării), Petru Şerpu, Adrian Trifa şi Claudiu Vulpe

Tribunalul Alba judecă de mai bine de cinci ore arestarea preventivă a 11 persoane reţinute aseară de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Acestea fac parte dintr-o reţea de criminalitate organizată, care acţiona pe raza judeţului, specializată în proxenetism, trafic de persoane, trafic de minori şi şantaj. Ieri au fost efectuate un număr de 18 percheziţii domiciliare, ocazie cu care au fost ridicate pentru audieri 14 persoane. Pentru 11 au fost emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore. Alte două persoane sunt cercetate în stare de arest preventiv în alte dosare.

Minore exploatate sexual

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat arme albe (săbii, cuţite, pumnale), bâte de baseball şi alte obiecte contondente, un pistol cu glonţ calibrul 9 mm deţinut legal, unităţi de stocare a datelor (hard-disk-uri, CD şi DVD) şi înscrisuri. Gruparea era condusă de Teodor Ş. şi a fost sprijinită în activităţile infracţionale de Claudiu V., care intermedia activităţile de şantaj, mai precis asigura legătura între cei care comandau şantajul şi grupare, transporta fetele la diferiţi clienţi şi se interesa de situaţia membrilor grupării. Fetele erau plasate pentru a întreţine relaţii sexuale fie la localuri din Alba Iulia şi din apropierea municipiului, fie direct acasă la clienţi.

Raul Rus

Raul Rus, zis Pricu, a revenit la preocupările penale vechi

Una din persoanele cercetată în lipsă este Raul Rus, poreclit Pricu, care se află în Germania. Pricu a ieşit din închisoare în urmă cu doi ani. A petrecut la Penitenciarul Aiud aproape cinci ani pentru infracţiuni similare. Raul Rus a fost în perioada 1998 – 2002 liderul unei alte grupări de crimă organizată. Pricu şi-a schimbat numele după căsătorie, lunând numele soţiei, astfel încât acum se numeşte Hancheş Raul Nicolae.

„Au fost identificate peste 20 de fete care practicau prostituţia. De asemenea, membrii grupării sunt suspectaţi că au desfăşurat activităţi specifice infracţiunii de trafic de minori, mai precis recrutare (le-au găsit clienţi, au negociat preţul cu aceştia) cu privire la 10 minore, care au fost exploatate sexual“, se afirmă într-un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Şantaj cu violenţă

Din investigaţiile poliţiştilor şi procurorilor a mai rezultat faptul că gruparea s-a specializat în infracţiuni comise cu violenţă, cum ar fi recuperări la comandă de datorii, şantaje, lipsire de libertate în mod ilegal, tâlhărie.

„În scopul intimidării, membrii grupării au aruncat cu «cocteiluri Molotov» asupra locuinţelor a două victime. Persoanele reţinute sunt suspectate şi de tâlhărie şi lipsire de libertate în mod ilegal, fapte comise asupra unor clienţi ai prostituatelor care lucrau în folosul grupului infracţional“, se mai afirmă în comunicatul poliţiei.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite