VIDEO Noul iPhone 4S a înșelat așteptările fanilor. Samsung vrea să interzică vânzarea iPhone 4S în Franţa şi Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vicepreşedintele Apple, Phil Schiller, a prezentat telefonul iPhone 4S
Vicepreşedintele Apple, Phil Schiller, a prezentat telefonul iPhone 4S

Mult trâmbițatul iPhone 5 a dezamăgit atât fanii Apple, cât și investitorii, pentru că acest nou produs atât de așteptat nu a mai fost lansat, așa cum se credea. Reacțiile nu sunt tocmai pozitive. Majoritatea cred că noul telefon al companiei Apple, iPhone 4S este o variantă îmbunătățită a iPhone 4. Nu degeaba, acţiunile Apple au scăzut semnificativ la bursă.

UPDATE 19.30 VIDEO Lansarea iPhone 4S, subiect de ironii pe internet: petrecerea care a avut loc după eveniment s-a ţinut la sediile HTC şi Samsung

Internauţii din întreaga lume au făcut haz de necaz după lansarea celui mai nou telefon al companiei Apple, afirmând că iPhone 4S nu este deloc ceea ce credeau ei că va lansa gigantul american. Click aici pentru mai multe detalii

UPDATE 18.20 Samsung, Nokia şi HTC ies pe piaţă în această lună cu câte un model nou de telefon

Principalul adversar al Apple, Samsung, nu şomează în această perioadă, pregătindu-se să lanseze pe 11 octombrie un nou telefon. Gigantul coreean a postat pe internet un video cu un telefon curbat şi mesajul „Something BIG is coming" („Vine ceva mare" - n.r.). Citeşte mai multe aici

HTC

UPDATE 16.10 Samsung continuă războiul cu Apple şi doreşte să interzică vânzarea iPhone 4S în Franţa şi Italia
Producătorul coreean Samsung, care a proiectat telefoanele Galaxy, vrea să blocheze vânzările noului telefon Apple, pe motiv că americanii au încălcat drepturile de autor şi au folosit ilegal tehnologia coreeană. citește detalii

UPDATE 14.00 Chinezii au lansat pe piaţă telefonul iPhone 5
Producătorii chinezi au intuit greşit strategia Apple şi numele noului telefon lansat de gigantul american, scoţând pe piaţă o copie a noului iPhone5, model care nu  a fost încă lansat. detalii aici!

UPDATE 12.43
Majoritatea analiștilor cred că noul iPhone arată identic cu modelele precedente și că evoluția nu este una spectaculoasă, așa cum se aștepta toată lumea.

În ceea ce privește funcțiile de care dispune iPhone 4S, acestea "sunt foarte interesante, dar când vine vorba să le ambalezi pentru a provoca entuziasmul consumatorilor, este foarte greu să le arăți de ce sunt atât de cool", consideră Roger Kay, analist în cadrul Endpoint Technologies, citat de Wall Street Journal. Multe dintre funcțiile noului iPhone sunt deja prezente și pe smartphone-urile concurenților, iar unele dintre acestea, precum iCloud și capacitatea de a sincroniza mai multe dispositive.

UPDATE 10.45 "Dezvăluirea Apple a produs dezamăgire, deoarece compania nu a fost în stare să managerieze aşteptările clienţilor. Aceasta nu este o problemă nouă pentru Apple, care are o adevărată obsesie de a ţine ascunse informaţiile şi de a genera speculaţii exagerate în legătură cu produsele sale. Astfel, în cele 16 luni de la lansarea precedentului Phone, fanii au avut destul timp la dispoziţie pentru a-şi solicita imaginaţia", notează Associated Press.

La jumătate de oră înainte de încheierea conferinţei de lansare a iPhone 4S , acţiunile Apple au scăzut cu până la 5.54% pe piața NASDAQ. "La puţin timp însă, compania a reuşit să-şi ia revanşa, cotaţia acţiunilor sale redresându-se până la 372,5 dolari pe acţiune. Cu toate acestea, scăderea a însumat 0,6 procente (2,1 dolari)", transmite Bloomberg.

Compania de cercetare IDC estimează că piaţa smartphone-urilor se va dubla ca volum până în 2015, când vânzările vor ajunge la un miliard de unităţi pe an.

Analiştii consideră că noile dotări şi preţurile mai agresive vor fi un avantaj pe piață pentru Apple, informează Mediafax. În prezent, sistemul de operare Android domină piaţa cu o cotă de 41,7%, cu toate că Apple este pe primul loc în topul producătorilor.

"Cererea acumulată ar putea ajuta Apple să vândă un număr record de 25 milioane de telefoane în trimestrul octombrie-decembrie. Absenţa unui model complet nou, cu un design exterior diferit, nu va descuraja consumatorii", potrivit unui analist al Piper Jaffray Cos, citat de Mediafax.

Tu ce părere ai? Ești mulțumit de noul telefon sau dimpotrivă, ești dezamăgit? Așteptăm comentariile tale pe adevarul.ro

***********

Zvonurile despre ultimul gadget al gigantului american s-au înteţit în ultimele zile, iar la aproximativ 15 luni de la apariţia iPhone 4, Apple lansează un nou produs care să urce în topul vânzărilor la fel ca predecesorul său. Este vorba de iPhone 4S, care are display Retina, este de două ori mai rapid decât iPhone 4 şi va avea procesor A5, la fel ca iPad 2.

UPDATE 21.50 Preţul iPhone 4S va fi cuprins între 199 de dolari, pentru varianta de 16GB, şi 399 de dolari, varianta de 64 GB. Comenzile pentru telefon vor începe de la 7 octombrie, iar de la 14 octombrie va fi găsit în magazine. Preţul telefoanelor este valabil pentru abonamente pe doi ani. Mai mult, preţul iPhone 3GS va fi de 49 de dolari, iar preţul iPhone 4 de 199 de dolari.

UPDATE 21.35 În urma lansării noului telefon, preţul acţiunilor Apple a început să scadă

Preţul acţiunilor Apple a început să scadă, după lansarea iPhone 4S

UPDATE 21.25 Vicepreşedintele Apple mai face o demonstraţie menită a-i lăsa pe toţi cu gura căscată. Dacă nu ai chef sau timp sa scrii mesaje, poţi folosi comanda vocală şi să îi dictezi telefonului SMS-ul pe care vrei să-l expediezi. Acesta va scrie în locul tău, pentru a-ţi uşura munca.Este o versiune beta, care funcţioneată doar pentru limbile engleză, franceză şi germană.

UPDATE 21.16 Phil Schiller a adăugat că noul telefon va beneficia şi de comenzi vocale, făcnd şi o demonstraţie. Acesta a întrebat telefonul cât este ceasul în Paris şi a primit răspunsul dorit: „Este 20.16“

UPDATE 21.10 Cei de la Apple au anunţat că iPhone 4S va avea o cameră HD de 8 megapixeli şu durează 1,1 secunde până faci prima poză şi apoi alte 0,5 secunde până o faci pe a doua.

UPDATE 21.00 Schiller a adăugat că noul telefon produs de gigantul american este la fel de rapid ca cele care folosesc tehnologia 4G.

UPDATE 20.50 Phil Schiller, vicepreşedinte Apple, a anunţat lansarea noului telefonn iPhone 4S, care are display Retina, este de două ori mai rapid decât iPhone 4 şi va avea procesor A5, la fel ca iPad 2.

Phil Schiller, vicepreşedinte Apple

UPDATE 20.40 O nouă funcţie care va fi disponibilă pe iPhone este „Find my driends“, cu ajutorul căreia vei putea vedea unde se află prietenii tăi, dacă ei doresc să împărtăşească acest lucru cu tine.

UPDATE 20.30 Forstall a vorbit despre camera iPhone-ului, afirmând că aceasta va fi mai uşor de accesat. „Se vor face mai uşor poze. Dublu-click pe butonul principal al telefonului şi vei intra în meniul camereu foto, pentru a face poze“, a spus acesta. El a adăugat că noul sistem de operare va fi disponibil începând cu 12 octombrie.

UPDATE 20.25 Scott Forstall a urcat pe scenă şi vorbeşte despre aplicaţiile care pot fi folosite pe toate aparatele Apple, dar şi despre iOS 5, cea mai recentă versiune a sistemului de operare care rulează pe iPhone, iPad şi dispozitivele iPod touch.

UPDATE 20.15 „iPhone-ul poate să fie motivul pentru care această sală este plină astăzi. Cumpărătorii iubesc iPhone-ul“, a adăugat acesta.

UPDATE 20.05 „Acest campus este casa noastră, iar astăzi practic v-am invitat la noi acasă. Originalul iPod a fost lansat aici şi a revoluţionat felul în care ascultăm muzică“, a spus Tim Cook

Tim Cook a fost gazda evenimentului „Let's talk iPhone“

UPDATE 20.01 Pe scenă a urcat Tim Cook . „Este prima lansare pe care o prezint de când am fost numit CEO. Sunt sigur că nu ştiaţi acest lucru. Este o plăcere pentru mine să vă am ca oaspeţi“, a spus acesta.

UPDATE 20.00 Cei de la 9to5mac.com afirmă că au intrat în posesia unor poze cu noul iPhone, care se numeşte iPhone 4S şi arată la fel ca actualul iPhone 4

UPDATE 19.55 Jurnaliştii au intrat în sala care va avea loc conferinţa şi în care de obicei au loc evenimente la care participă angajaţii Apple

UPDATE 19.40 Site-ul din Japonia al companiei Apple a anunţat că telefonul iPhone 4S va fi lansat la 14 octombrie

Jurnaliştii s-au adunat la sediul Apple din Cupertino

UPDATE 19.15 Jurnaliştii au fost invitaţi în clădire, iar unii au mărturisit că în momentul în care au servit micul dejun erau întrebaţi de către ospătăriţe cum va arăta noul iPhone. La intrarea în clădire, jurnaliştii au fost controlaţi, dar nu li s-au confiscat telefoanele mobile.

UPDATE 18.10 Redactorii de la engadget.com anunţă că în faţa clădirii Apple din Cupertino s-au adunat mai mulţi fani iPhone, care aşteaptă cu nerăbdare lansarea noului telefon

UPDATE 17.50 Primii jurnalişti au ajuns deja la sediul central al celor de la Apple. Deasupra intrării principale în clădire este pus un afiş pe care sunt trecute data, ora şi locul în care are loc evenimentul, dar şi numele acestuia „Let's talk iPhone“

Intrarea în sediul central al celor de la Apple, înainte de conferinţa „Let's talk Apple“

Reprezentanţii Apple au trimis, în urmă cu o săptămână, invitaţii jurnaliştilor americani, solicitându-le prezenţa la un eveniment grandios care va avea loc pe 4 octombrie, ora 10.00, la sediul companiei din Cupertino, California. Este pentru prima dată când compania organizează un astfel de eveniment la sediul central. În invitaţiile oferite de Apple nu sunt precizate şi alte detalii, iar cei care au încercat să-i contacteze pe reprezentanţii companiei nu au primit alte informaţii suplimentare.

Citiţi şi:

107 milioane de iPhone vândute în 2012, indiferent de modelul lansat

DEZBATERE Noul iPhone, o nouă inovație sau doar un design diferit?

Lansarea Apple: 10 întrebări-cheie despre noul iPhone

Următoarea generaţie de iPhone ar putea fi lansată de noul director al Apple, Tim Cook. Informaţia este confirmată de Vodafone Germania care a şi urcat pe site-ul său în lista de compatibilităţi şi modelul iPhone 4S cu variantele de 16, 32 şi 64 Gb. Până în acest moment nu se ştie mai nimic despre proprietăţile noului telefon, dar este de aşteptat să ruleze pe sistemului de operare iOS 5 şi să păstreze sistemul iCloud prin care utilizatorii pot salva documente direct pe serverul Apple.

Click aici pentru alte detalii

Blogul de tehnologie Gizmodo a făcut publice fotografii presupus făcute la fabrica iPhone din Brazilia, care ar prezenta modelul 4S. Fără un design diferit de actualul iPhone 4, 4S pare a fi o variantă mai ieftină, care va face tranziţia între modele. Potrivit altor zvonuri, Tim Cook ar putea urca pe scenă, la prezentare, cu un iPhone fără niciun buton, un gadget care să fie complet touchscreen.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite