Samsung, Nokia şi HTC ies pe piaţă în această lună cu câte un model nou de telefon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
iPhone 4 (stânga), elaborat de Apple, este rivalul Samsung Galaxy S II pe segmentul smartphone
iPhone 4 (stânga), elaborat de Apple, este rivalul Samsung Galaxy S II pe segmentul smartphone

Principalul adversar al Apple, Samsung, nu şomează în această perioadă, pregătindu-se să lanseze pe 11 octombrie un nou telefon. Gigantul coreean a postat pe internet un video cu un telefon curbat şi mesajul „Something BIG is coming" („Vine ceva mare" - n.r.).

Potrivit site-ului de tehnologie unwiredview.com este vorba despre viitorul Google Nexus Prime. Mesajul pare a face referire la faptul că viitorul telefon va avea un ecran cu dimensiuni impresionante, 4.6 inchi. De asemenea, Samsung poate să lovească puternic pe piaţă prin dotarea telefonului cu ultima generaţie a sistemului de operare Android, 4.0 Ice Cream Sandwich.

După cum era de aşteptat, războiul patentelor între Apple şi compania coreeană Samsung continuă. Aceasta a anunţat că va cere instanţelor din Franţa şi Italia să interzică vânzarea iPhone 4S din cauza încălcării a două patente de către compania americană. „Apple a continuat să încalce flagrant drepturile noastre de proprietate intelectuală şi dreptul de a ne folosi propria tehnologie. Samsung este de părere că aceste încălcări sunt prea grave, prin urmare cere blocarea vânzărilor iPhone 4S", au anunţat reprezentanţii companiei coreene.

După eşecul cu propriul sistem de operare, Nokia va mai face o încercare pe piaţa telefoanelor inteligente. Potrivit directorului general al companiei, Stephen Elop, finalandezii vor lansa primul smartphone cu sistem de operare Windows Phone 7 Mango pe 20 octombrie. Site-ul de tehnologie gsmarena.com a anunţat în luna septembrie că noul Nokia va avea un procesor la 1 GHz, o cameră foto de 8 megapixeli cu lentile Carl-Zeiss şi o memorie internă de 1Gb.

De asemenea, HTC şi-a îmbunătăţit smartphone-ul Sensation, noul XE având cel mai bun procesor dintre toate telefoanele mobile de pe piaţă, de 1.5GHz, şi un sistem audio cu o fidelitate de o calitate excepţională. Aparatul a fost deja lansat în Marea Britanie şi va fi disponibil pe întraga piaţă din 15 octombrie, la un preţ de 550 de euro.

Citiţi în ziarul „Adevărul“ de joi, 6 octombrie, care sunt cele cinci „păcate" ale noului iPhone

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite