Lansarea Apple: 10 întrebări-cheie despre noul iPhone

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numărătoare inversă pentru lansarea Apple (Foto: ADEVĂRUL)
Numărătoare inversă pentru lansarea Apple (Foto: ADEVĂRUL)

În această seară, la ora 20.00 ora României, ora 10.00 la sediul Apple din California, gigantul american organizează un eveniment intitulat „Let's talk iPhone" - „Să vorbim iPhone". Iată cele mai importante 10 întrebări ale specialiştilor asupra noului model de iPhone care se presupune că va fi lansat azi, trecute în revistă de publicaţia „The Daily Telegraph".

1. Câte telefoane iPhone se vor prezenta? Se presupune că azi va fi lansat noul iPhone 5 sau iPhone 4S, o variantă îmbunătăţită a celui mai recent model aflat pe piaţă. Acest lucru s-a întâmplat în cazul 3G care a fost upgradat la varianta 3GS, specificaţiile tehnice fiind singurele care au suferit modificări, nu şi designul. Jurnaliştii de la publicaţia britanică sunt de părere că vor fi prezentate două modele azi, dintre care unul va fi iPhone 5.


2. Cum va arăta iPhone 5? Anul acesta, Apple a fost mult mai atentă în privinţa informaţiilor care au apărut despre noul model. Dacă în 2010 gadgetul pierdut într-un bar a ajuns pe bloguri, anul acesta nu s-a întâmplat acelaşi lucru, deşi imprudenţa unui angajat s-a repetat. Cel mai probabil, spun bloggerii IT&C, noul iPhone arat[ la fel ca vechiul aparat, motiv pentru care nu au apărut noi imagini.


3. Va avea un ecran mai mare? Deşi au apărut nenumărate speculaţii pe această temă, analiştii cred că acest lucru va fi dificil dacă Apple vrea să pătreze display-ul Retina.
4. Ce capacitate de stocare va avea? În 2009, când a fost lansat 3GS iPhone a ajuns la 32GB. Mulţi au presupus că iPhone 4 va trece pragul şi va atinge 64GB, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Nici acum nu se crede că va creşte capacitatea de stocare în condiţiile în care se vor adevări zvonurile că noul iPhone va folosi iCloud, adică informaţiile vor fi stocate pe un server accesibil oriunde, oricând.


5. Ce fel de procesor va avea? Toate speculaţiile din ultimele săptămâni au indicat că noul gadget va avea acelaşi procesor, A5, ca şi iPad2.


6. Va avea noul telefon un chip NFC? Probabil că nu, spun specialiştii, deşi aparatele care folosesc Android dispun deja de această tehnologie. Politica dusă de Apple până acum a arătat că aceasta preferă să aibă mai întâi un serviciu bine pus la punct şi abia apoi să implementeze tehnologia.


7. Va avea o cameră mai performantă? Informaţiile din mai multe surse arată că noul telefon va avea o cameră de 8 megapixeli.


8. Sistemul de operare iOS 5 va avea ceva nou? Specialiştii susţin că da. Se presupune că noul iPhone va avea o funcţie - Assistant - care va permite comenzi vocale. Tehnica este bazată pe Siri, care a fost achiziţionat anul trecut de Apple.


9. Cât va costa? iPhone de 16 GB costă 595 de euro, iar versiunea de 32GB - 712 euro. Cum Apple tinde să-şi păstreze preţurile , aşa că se bănuieşte că versiunea de 32 GB va costa 595 de euro, iar cea de 64 GB - 712 euro.


10. Când va intra pe piaţă noul iPhone? Datele înainte până acum sunt 14 octombrie sau 21 octombrie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite