3 condimente care stimulează digestia
0Mâncărurile tradiţionale de Paşte pot cădea greu la stomac. Iată ce condimente să foloseşti ca să nu ai probleme digestive.
1. Coriandru
Seminţele stimulează producţia de sucuri gastrice, dar şi secreţia de bilă, astfel că previn balonarea şi indigestia. De asemenea, boabele de coriandru combat crampele abdominale. Pune-le în sosul pentru marinarea carnea de miel.
Citeşte şi:
De ce vinul roşu te ajută să nu te îngraşi de Sărbători
Sărbătoarea Paştelui înseamnă iertare
2. Tarhon
Pune-l proaspăt în farfuria cu ciorbă de miel ca să-i adaugi un plus de savoare, dar şi ca să stimulezi pofta de mâncare. Una dintre substanţele din tarhon, eugenolul, are şi rol de analgezic, astfel că nu vei suferi de dureri digestive la masa de Paşte. Conţine, de asemenea, un nivel crescut de vitaminele A, C, dar şi din complexul B şi de minerale, cum sunt calciul, potasiul şi zincul.
3. Ghimbirul, după masă
În unele ţări, cum este India, mielul se condimentează şi cu ghimbir, pentru a-i da o aromă deosebită. Dacă însă nu vrei să schimbi gustul fripturii de miel adăugând ghimbir la preparare, ar trebui totuşi să ai aproape acest condiment, în cazul în care după masă apare senzaţia de greaţă.
„În caz de greaţă sau de indigestie, se ţine sub limbă o bucăţică de rădăcină de ghimbir ori se mănâncă două-trei bucăţele de tulpină de ghimbir proaspăt. Senzaţia de greaţă sau de vomă va dispărea imediat", explică medicul de familie Ruxandra Constantina, cu competenţe în apifitoterapie, de la Clinica Med-As din Bucureşti.