De ce vinul roşu te ajută să nu te îngraşi de Sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bea un pahar cu vin roşu în timpul mesei ca să împiedici depunerea grăsimilor în corp
Bea un pahar cu vin roşu în timpul mesei ca să împiedici depunerea grăsimilor în corp

Un compus din vinul roşu de tip Merlot face ca grăsimile din mâncare să fie asimilate mai greu de organism, spun specialiştii americani citaţi de Daily Mail.

Substanţa din compoziţia vinului roşu se numeşte piceatannol şi a fost descoperită de cercetătorii de la Universitatea Purdue din SUA. Potrivit specialiştilor, acest compus se regăseşte în strugurii roşii, dar şi în afine şi în fructul pasiunii.

Citeşte şi:
Când trebuie să chemi Salvarea

Sărbătoarea Paştelui înseamnă iertare

Cum acţionează

Piceatannolul inhibă generarea de celule adipoase blocând activitatea insulinei, care în mod normal participă la formarea celulelor de grăsime din corp.
„În prezenţa piceatannolului, celulele adipoase nu se mai dezvoltă, fiindcă această substanţă afectează adipogeneza (totalitatea proceselor prin care celulele tinere de grăsime devin adipocite adulte)", explică medicul Kee-Hong Kim, coordonatorul studiului american.
Testele pe animale de laborator au arătat că noua substanţă ar putea avea un rol esenţial nu doar în combaterea obezităţii, ci şi în prevenirea bolilor cardiovasculare, a afecţiunilor degenerative - maladiile Parkinson şi Alzheimer - şi a cancerului.

Mesele copioase de Sărbători cer suplimente de enzime

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite