Ce pot ascunde durerile în piept

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Durerile în capul pieptului pot semnala un infarct, dar şi o infecţie pulmonară
Durerile în capul pieptului pot semnala un infarct, dar şi o infecţie pulmonară

Cel mai frecvent, junghiurile în piept sunt un simptom al anginei pectorale, însă pot fi cauzate şi de alte boli.

Bolile care stau la originea durerilor în piept pot fi depistate, într-o primă fază, observând exact tipul durerii, zona unde apare şi simptomele care însoţesc junghiurile. Astfel, dacă durerea apare brusc, în urma unei activităţi fizice şi se localizează în mijlocul cutiei toracice sau imediat sub stern, poate fi vorba de o angină pectorală. Aceasta poate fi dată de o boală cardiovasculară care apare în urma blocării vaselor sangvine ce duc la inimă şi, prin urmare, inima nu mai primeşte suficient sânge.
Durerea este resimţită adesea ca o greutate care apasă pe piept şi poate iradia în braţe sau chiar în maxilar. O senzaţie similară apare şi în urma unui infarct miocardic. Pentru stabilirea diagnosticului este necesară efectuarea unei electrocardiograme, spun specialiştii.

Citeşte şi:
Implantul dentar, un lux sau o necesitate?

Vrei să slăbeşti? Iată secretul dietei perfecte!

Pot apărea în urma unui traumatism

Durerea localizată într-un punct fix al cutiei toracice poate semnala existenţa unei afectări fie a vertebrelor, în urma unui traumatism, fie a musculaturii intervertabrale, ca urmare a unei mişcări greşite. O caracteristică a acestui tip de durere este faptul că se poate agrava la palpare sau după o mişcare bruscă.

Infecţiile pulmonare pot fi de vină

Infecţiile localizate la nivelul plămânilor pot da dureri similare celor cauzate de angina pectorală. Însă cele legate de o afecţiune pulmonară sunt însoţite de tuse şi de expectoraţii, de respiraţie îngreunată şi, uneori, de febră mare (40 de grade Celsius) şi de frisoane. În cazul pneumotoraxului (acumularea de aer în spaţiul interpleural), junghiul în piept este brusc, ascuţit, foarte puternic şi apare la cel mai mic efort.
De asemenea, responsabile pentru apariţia durerilor în piept pot fi afecţiunile digestive, cum este refluxul gastroesofagian. Acestea sunt uşor de identificat, deoarece sunt acompaniate de eliminarea de gaze, de greaţă, de vomă şi de senzaţia de arsură în stomac.

5 obiceiuri care îmbătrânesc tenul

Zona zoster, însoţită de leziuni

O infecţie virală, cunoscută sub numele de zona zoster, debutează cu durere de o parte a corpului şi, în special, la nivelul toracelui. Însă pe măsură ce evoluează, boala se manifestă şi prin roşeaţă, leziuni cutanate şi vezicule.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite