VIDEO Surse oficiale de la Moscova: "Piloţii au fost de vină pentru tragedia de la Smolensk"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Surse de la Moscova au declarat că tragedia s-a produs dintr-o eroare de pilotaj. Pilotul nu ar fi ascultat indicaţiile turnului de control care l-ar fi sfătuit să aterizeze pe un alt aeroport. De asmenea, sursele spun că piloţii nu erau familiarizaţi cu avionul.

Citeşte în EXCLUSIVITATE ce reacţie au avut doi alpinişti polonezi, care fac echipă cu un român, pe muntele morţii, când au aflat despre tragedie

"O analiză a datelor, în special primele rezultate ale decodării cutiilor negre, arată că la originea catastrofei stă o eroare de pilotaj
", a declarat o sursă apropiată anchetei şi contactată de agenţia Interfax.

Autorităţile ruse au exclus deja o explozie sau incendiu dintre posibilele cauze ale catastrofei aeriene produse la 10 aprilie în apropiere de aeroportul din Smolensk, în vestul Rusiei.

Examinarea cutiilor negre a arătat că s-au făcut două încercări de aterizare

Pe 7 aprilie, atunci când premierul Donald Tusk şi premierul Vladimir Putin au venit în Rusia, pe aeroportul din Smolensk, a fost adus un echipament suplimentar de navigaţie care i-ar fi ajutat pe piloţi să aterizeze. Pe 10 aprilie, scrie Moscowtimes, echipamentul ar fi fost ridicat, când trebuia să sosească preşedintele Poloniei.

Timişoara îi va aduce un omagiu preşedintelui polonez Lech Kaczynski

"A fost confirmat că avertismentul de condiţii meteorologice nefavorabile şi recomandarea de a ateriza pe un alt aeroport au fost transmise şi primite de către echipajul care pilota avionul prezidenţial", a spus Sergei Ivanov, vice prim-ministru al Rusiei.

A cincea zi de doliu în Polonia în care polonezii îl comemorează pe preşedintele Lech Kaczynski. Pe de altă parte autorităţile pregătesc funeraliile de sâmbătă şi duminică, când cuplul prezidenţial va fi înmormântat  în Catedrala regilor din Cracovia.

Piloţii avionului Tupolev, la bordul căreia se aflau preşedintele Lech Kaczynski şi alţi lideri politici şi militari polonezi, au ştiut cu 3-5 secunde înainte de căderea aparatului de zbor că prăbuşirea era inevitabilă. Ultimele lor cuvinte au fost "dramatice", potrivit procurorului şef al Poloniei, Kriztof Pawlowski.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite