Accidentul de la Smolensk: examinarea cutiilor negre a arătat că s-au făcut două încercări de aterizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Examinarea cutiilor negre ale aeronavei prezidenţiale poloneze, un avion Tu-154, a arătat că echipajul a efectuat două încercări de aterizare şi nu patru, cum s-a afirmat iniţial, potrivit postului polonez de televiziune TVN24, citat de postul Radio Polonia în pagina electronică.

Conform sursei citate, trei cutii negre au fost recuperate dintre resturile aeronavei prezidenţiale poloneze, care s-a prăbuşit sâmbătă în vestul Rusiei, la Smolensk. Două dintre aceste dispozitive de înregistrare a zborului au fost deja analizate, cel de al treilea urmând să fie trimis marţi la Moscova.

Mai citiţi şi:

VIDEO Rusia începe astăzi repatrierea trupurilor neînsufleţite / 45 de cadavre au fost identificate

Sicriul, expus la Palatul Prezidenţial

"Avem două dispozitive de înregistrare, şi anume un dispozitiv de înregistrare a vocilor (din cabina piloţilor) şi un dispozitiv de înregistrare a parametrilor zborului. Comitetul pentru Aviaţie de la Moscova le-a examinat şi va publica în curând un raport asupra a ceea ce s-a petrecut la bordul avionului chiar înainte de prăbuşire", a declarat colonelul Zbigniew Rzepa care, împreună cu cinci experţi ruşi, analizează cutiile negre la Moscova.

Rzepa a adăugat că aceste cutii negre sunt uşor deteriorate, dar doar la suprafaţă. Înregistrările sunt intacte, conversaţiile piloţilor cu controlorii de trafic aerian putând fi reconstituite cu destulă uşurinţă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite