Haaretz: De ce se antrenează militarii istraelieni în străinătate?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Israelul a reluat exerciţiile militare în strănătate pe la jumătatea anilor '90. Potrivit publicaţiei Haaretz, motivele pentru care Forţele Aeriene israeliene se antrenează în străinătate sunt dobândirea unei experienţe în situaţii riscante şi a crearea de noi alianţe. Condiţiile de antrenament aerian din România depind de coordonarea externă, din cauza reliefului dificil.

"Până la mijlocul anilor '90, Israelul practic se autoizolase, încercând să ascundă strategiile de luptă de teamă că şi-ar fi diminuat capacităţile de atac într-o lume dependentă de echipamentele militare americane", notează editorialistul Haaretz, citat de Mediafax.

Citeşte şi:
Nu există supravieţuitori din elicopterul prăbuşit

Elicopterul israelian s-a prăbuşit în apropierea unei tabere de vară evreieşti

UPDATE Salvatorii au ajuns la elicopterul prăbuşit. Au fost găsite rămăşiţe umane

Un elicopter al armatei israeliene a căzut lângă Braşov

"Însă Forţele Aeriene israeliene au început să înţeleagă că trebuie să plătească un anumit preţ pentru a câştiga două lucruri importante - experienţă în situaţii riscante (necesară în cazul unor conflicte în zone îndepărtate) şi construirea unor posibile alianţe viitoare. În prezent, nicio armată, nici măcar cea a Statelor Unite, nu poate face faţă singură unui conflict. O bună cunoaştere a modului de organizare, a personalului şi procedurilor poate oferi ocaziile adecvate pentru operaţiuni viitoare comune", explică editorialistul Haaretz, Amir Oren.

"Este puţin probabil ca echipajul elicopterului prăbuşit în România - unde terenul este mai puţin familiar, muntos şi împădurit - să fi putut respecta procedurile israeliene la fel de strict cum ar face-o în Israel. Regulile de transport şi antrenament sunt diferite în România, fiind într-o oarecare măsură dependente de susţinere externă şi supraveghere. Însă Forţele Aeriene israeliene au tras învăţăminte din accidentele suferite în trecut, luând în considerare proceduri pentru situaţii periculoase", notează editorialistul.

Soldaţii israelieni care participau la un exerciţiu comun în România se vor întoarce miercuri acasă, cu o zi mai devreme, ca urmare a accidentului de ieri în care au murit şapte oameni, informează publicaţia electronică Ynet.

Un elicopter  israelian de tip CH 53 care avea la bord şase militari israelieni şi unul român s-a prăbuşit luni seara în judeţul Braşov, în zona Fundata - Zărneşti. Elicopterul era condus de căpitanul Ştefan Claudiu Dragnea, de 31 de ani, încadrat la SMFA.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite