CONCLUZIE Nu există supravieţuitori din elicopterul prăbuşit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Generalul în retragere Relik Shafir, şeful Statului Major al Forţelor Aeriene ale Israelului, a anunţat ieri, într-un briefing de presă susţinut în Israel, că toţi cei şapte ocupanţi ai elicopterului prăbuşit în România sunt consideraţi morţi. Această concluzie a fost acceptată în ciuda faptului că, până aseară, nu fusese recuperat nici un cadavru. În elicopterul CH-53, care s-a prăbuşit luni în judeţul Braşov, se a

Elicopterul participa la exerciţiul româno-israelian "Blue Sky", având ca scop antrenarea piloţilor israelieni în teren necunoscut şi în condiţii dificile. O cauză tehnică a prăbuşirii elicopterului este improbabilă, întrucât acesta era în stare perfectă înainte de decolare. Cea mai plauzibilă cauză a prăbuşirii ar fi o eroare de pilotaj, datorată zborului în condiţii meteo dificile, a explicat generalul Shafir.

În ziua accidentului, elicopterul care s-a prăbuşit a zburat timp de două ore însoţit de un alt elicopter. La un moment dat, cele două aeronave au fost separate de nori. În acest interval de timp s-a pierdut şi legătura radio cu elicopterul care a avut accidentul.

Epava elicopterului prăbuşit a fost localizată în zona Fundata - Zărneşti, la altitudinea de peste 1800 de metri.

Citeşte şi:
S-a găsit cutia neagră a elicopterului prăbuşit la Fundata. Prima ipoteză: eroarea umană

UPDATE Salvatorii au ajuns la elicopterul prăbuşit. Au fost găsite rămăşiţe umane

Elicopterul prăbuşit era vechi de 40 de ani

Israelul a trimis ieri în România o echipă formată din 80 de persoane, îmbarcată în două avioane Hercules, pentru a participa la operaţiunile de căutare a victimelor şi de cercetare a cauzelor accidentului.

Membrii delegaţiei fac parte din corpul medical al armatei israeliene, din Forţele Aeriene, din Detaşamentul aerian 669 de căutare - salvare precum şi din Detaşamentul Oketz K-9, de căutare cu câini. Echipa israeliană e condusă de generalul de brigadă (r) Shlomo Mashiach, fost pilot de elicopter.

Imediat după accidentul de luni, activităţile de zbor din cadrul exerciţiului Blue Sky au fost suspendate. Imediat după finalizarea cercetărilor la locul accidentului, toţi militarii israelieni aflaţi în România cu prilejul exerciţiului mixt se vor întoarce acasă.

Cei şase israelieni care au murit în accident sunt locotenent-colonelul (r) Avner Goldmam (48 de ani), locotenent-colonelul Daniel Shipenbauer (43 de ani), maiorul Yahel Keshet (33 de ani), maiorul Lior Shai (28 de ani), locotenentul Nir Lakrif (25 de ani) şi sergentul Oren Cohen (24 de ani). Alături de ei a murit căpitanul Ştefan Claudiu Dragnea (31 de ani), instructor la Şcoala de Aplicaţie a Forţelor Aeriene Române de la Boboc.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite