Elicopterul israelian s-a prăbuşit în apropierea unei tabere de vară evreieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elicopterul israelian s-a prăbuşit, luni, în Bucegi, în apropierea unei tabere de vară, în care se aflau 65 de copii, în cadrul American Jewish Joint Distribution Comittee (JDC), relatează Jerusalem Post în ediţia electronică de miercuri.

Cinci membri ai personalului taberei, purtând cămăşi cu inscripţii în ebraică şi două steaguri israeliene au venit marţi la locul unde s-a prăbuşit elicopterul.

Citeşte şi:
Nu există supravieţuitori din elicopterul prăbuşit

UPDATE Salvatorii au ajuns la elicopterul prăbuşit. Au fost găsite rămăşiţe umane

Un elicopter al armatei israeliene a căzut lângă Braşov

Shai Orny, adjunctul directorului filialei JDC în România a declarat, marţi, că directorul taberei şi-a dat seama că în accident sunt implicaţi israelieni, după ce a căutat informaţii pe Internet.

"Imediat ce-am auzit, ne-am organizat, am făcut nişte sendvişuri şi nişte cafea israeliană fierbinte pentru echipele israeliene de salvare şi căutare", a declarat acesta.

Tabăra se află la aproximativ 15 kilometri de locul catastrofei, în care au murit şase militari israelieni şi unul român. Cotidianul citează autorităţile române, care au confirmat că toate cele şapte persoane aflate la bordul elicopterului de tip Sikorski au murit, la aproximativ 120 de kilometri ca Bucureşti.

"(Cei care au venit aici să ajute) sunt toţi evrei şi este foarte important pentru noi să facem tot ce putem pentru a fi de ajutor", a declarat Orny, subliniind că una dintre misiunile JDC este să ofere ajutor umanitar în urma unor tragedii, prăbuşirea elicopterului fiind o astfel de ocazie, a adăugat acesta.

Tabăra evreiască va utiliza prăbuşrea elicopterului în scopuri educaţionale, pentru a-i învăţa pe tinerii particanţi despre ajutarea altor persoane, în general, dar mai ales despre ajutarea "poporului Israelului".

"În tabără se predau (cursuri) de limbă şi tradiţii, cultură şi istorie evreieşti", a mai declarat adjunctul directorului acesteia, adăugând că participanţii primesc, de asemenea, educaţie privind protecţia mediului şi toleranţa. "Vom organiza o activitate cu copii ceva mai mari, aici, pentru a le explica ce s-a întâmplat", a mai spus acesta.

Tabăra este organizată anual, pe timpul verii, pentru membri ai comunităţii evreieşti din România, care numnără aproximativ 10.000 de persoane, potrivit lui Orny.

Peste 500 de persoane au petrecut până la o săptămână în această tabără de vară din munţi. Pot participa la activităţile taberei persoane cu vârsta cuprinsă între patru şi 84 de ani.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite