Comandantul navei Costa Concordia, eşuată vineri noapte, a fost arestat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parchetul din Grossetto a anunţat arestarea comandantului navei de croazieră Costa Concordialui, Francesco Schettino, după ce vasul a naufragiat vineri spre sâmbătă noaptea, în apropiere de Insula Giglio. Decizia arestării comandantului a fost luată în urma interogării acestuia timp de câteva ore.

Francesco Schettino a fost plasat în stare de arest pentru omucidere multiplă, naufragiu şi abandonarea navei în timp ce numeroşi pasageri încă mai trebuiau să fie salvaţi.

Procurorul a decis să pună sub sechestru nava şi cutiile negre cu înregistrarea conversaţiilor, care au fost deja găsite.

DUMINICA, ORA 16.00: Apel disperat al unei românce: „Nu mai ştiu nimic de iubitul meu aflat la bordul vasului Costa Concordia!". O femeie din Bucureşti cere sprijinul cotidianului „Adevărul" în speranţa că prietenul ei, angajat pe nava de lux naufragiată în Marea Mediterană, va recepţiona mesajul şi-i va da un semn de viaţă. Citeşte detalii aici:

Comandantul navei a povestit la postul Tgcom24 că vasul pe care îl conducea avea viteză de croazieră în timp ce s-a lovit de stâncă. "Potrivit hărţilor nautice, apele ar fi trebuit să fi fost mai adânci", a spus Schettino.

Prefectul din Grossetto Giuseppe Linardi a anunţat trei morţi , 42 de răniţi, dintre care doi în stare gravă, iar restul suferă de fracturi la nivelul picioarelor, mâinilor sau braţelor, şi  41 de persoane dispărute.

CITIŢI ŞI

UPDATE O familie din Arad, la bordul navei ce s-a scufundat în Marea Mediterană

Scenariu repetat după un secol: Costa Concordia, scufundat aproape la fel ca Titanicul 

Căpitanul “Titanicului” scufundat în Mediterana a fost arestat pentru omucidere şi părăsirea navei

Naufragiul „Titanicului din Mediterana“: Salvatorii încearcă să scotă o persoană captivă pe nava Costa Concordia

UPDATE 56 de români s-au aflat pe vaporul de lux eșuat în Mediterană. Imagini spectaculoase de la fața locului VIDEO

Naufragiu cu 56 de români în Italia. Ambasada României și MAE dorm în post. Adevărul oferă sprijin rudelor și prietenilor

Printre pasagerii de pe vasul de croazieră eşuat în Mediterana s-au aflat şi şase moldoveni FOTO

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite