Kim Jong-Un, desemnat la conducerea Cooreei de Nord

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kim Jong-il şi-a desemnat succesorul anul trecut
Kim Jong-il şi-a desemnat succesorul anul trecut

Kim Jong-Un a fost numit să îi succeadă la conducere lui Kim Jong-Il, dictatorul nord-coreean care a decedat sâmbătă în urma unui atac de cord.

EXCLUSIV Coreean din România: „În caz de război, Coreea de Nord nu ar rezista nici o săptămână"

În ultimii ani starea de sănătate a liderului nord-coreean era ţinută secret, însă potrivit apropiaţilor acesta ar fi suferit de diabet şi boli de inimă, lucru niciodată confirmat. Vezi aici detalii!

UPDATE 9.10 Coreea de Nord l-a descris oficial pe Kim Jong-Un, cel mai tânăr dintre fiii lui Kim Jong-il, drept "mare succesor" al tatălui său, relatează AFP.

"În avangarda revoluţiei coreene se află în prezent Kim Jong-Un, mare succesor al cauzei revoluţionare a Juche şi lider remarcabil al partidului nostru, al armatei noastre şi al poporului nostru", a afirmat agenţia oficială de presă nord-coreeană.

Termenul Juche desemnează ideologia dezvoltată de fondatorul Republicii Populare Democratice Coreea (RPDC), Kim Il-Sung, tatăl lui Kim Jong-il şi bunicul lui Kim Jong-un, un amestec între comunism şi autodeterminare, potrivit Mediafax.

Fiul său, Kim Jong-Un, născut în 1983 sau 1984, a fost numit să îi succeadă în fruntea unicei dinastii comuniste din istorie, potrivit agenţiei oficiale a Coreei de Nord, care îi cheamă pe nord-coreeni să îl recunoască acum ca liderul lor.

"Toţi membrii de partid (Muncitorilor-n.r.), militarii şi publicul trebuie să urmeze fidel autoritatea tovarăşului Kim Jong-Un şi să apere şi să întărească frontul unit al partidului, armatei şi al publicului", a cerut KCNA.

Funeraliile sale au fost fixate la 28 decembrie la Phenian. Autorităţile statului stalinist au decretat doliu din 17 până în 29 decembrie.

În septembrie 2010, Kim Jong-Il a fost reconfirmat în funcţia de secretar general al partidului comunist nord-coreean, în cadrul unei reuniuni excepţionale a partidului aflat la putere.

Reuniunea a fost considerată cea mai importantă din ultimii 30 de ani, fără îndoială menită să pregătească succesiunea lui Kim Jong-Il.

Liderul nord-coreean, care se confrunta cu probleme de sănătate, l-a numit atunci general pe fiul său cel mai mic, Kim Jong-Un

Penultima reuniune a oficialilor partidului care a fost anunţată oficial a avut loc în 1980 şi a fost organizată pentru confirmarea lui Kim Jong-Il ca succesor al tatălui său, Kim Il-Sung, primul preşedinte al ţării, care a murit în 1994.

Citiţi şi:

Liderul nord-coreean Kim Jong-Il a murit în tren, la vârsta de 69 de ani

Alertă în Coreea de Sud, Japonia şi SUA după moartea lui Kim Jong-Il
Coreea de Nord, ţara lui Kim Jong-Il
Kim Jong-Il, dictatorul nord-coreean care nu a fost niciodată preşedintele poporului său

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite