Ultimele cuvinte ale piloţilor preşedintelui Kaczynski: „Va fi macabru. Nu se vede nimic“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primele discuţii s-au înregistrat la 10.02, ora Rusiei. Piloţii de pe avionul prezidenţial polonez Tu-154 erau deja la curent că o ceaţă deasă acoperă Smolenskul. La ora 10.04, o persoană neidentificată explică: „Va fi macabru. Nu se vede nimic“.

Nimeni nu reacţionează. Atmosfera este relaxantă. La 10.11, al doilea pilot se arată încrezător: „Ne vedem pe pământ. Vom vedea ceva jos, nu va fi o tragedie", a glumit el.

Citiţi şi:

Discuţiile din avionul prăbuşit la Smolensk, publicate

În cabina avionului prăbuşit lângă Smolensk se aflau şi alte persoane în afara echipajului

VIDEO O înregistrare video a tragediei de la Smolensk lasă să se înţeleagă că ruşii au tras în supravieţuitori

Tragedia de la Smolensk: Comandantul forţelor aeriene se afla în carlinga avionului


Şase minute mai târziu, căpitanul s-a răzgândit: „Nu miroase a bine. Ceaţa nu s-a dispersat. Nu va fi prea uşoară aterizarea".

Ora 10.23, cu 18 minute înainte de prăbuşire, avionul era în plină procedură de coborâre. Controlorii de pe Aeroportul Sevrnîi din Smolensk previn echipajul „Orizont" (vizibilitate): 400 de metri. Apoi revin şi spun: „Nu sunt condiţii bune de aterizare".

Comandantul aeronavei, Arkadiusz Protasiuk,  răspunde: „Dacă este posibil, vom încerca să aterizăm, dacă vremea este proastă ne vom retrage". Cu 15 minute înainte de accident, în cabina piloţilor a venit Mariusz Kazana, şeful direcţiei de protocol.

Piloţii i-au spus că o aterizare la Smolensk ar putea fi imposibilă din cauza vizibilităţii limitate.  Zece minute mai târziu poate fi auzit din nou în carlingă şeful de protocol care spune:

„Preşedintele nu a decis încă ce vom face". Ultimele secunde sunt marcate de zgomotul avionului care loveşte un copac, o ultimă comandă a turnului ordonând avionului să se ridice şi câteva înjurături în poloneză, care se transformă în ţipete de disperare. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite