În cabina avionului prăbuşit lângă Smolensk se aflau şi alte persoane în afara echipajului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit anchetei, în cabina avionului prezidenţial polonez se aflau şi alte persoane în afară de membrii echipajului, îînainte de prăbuşirea aparatului de zbor, a informat miercuri şefa Comisiei de aviaţie, notează BBC.

Primele rezultate ale anchetei arată că persoane care nu făceau parte din echipajul avionului prezidenţial polonez se aflau în cabină, transmite BBC News.

S-a dovedit că în cabină se mai aflau şi alte persoane, care nu erau membri ai echipajului. Vocea uneia dintre ele a fost identificată, cealaltă sau celelalte urmează a fi identificate de către partea poloneză, a declarat Tatiana Anodina, şeful organizaţiei.

Aceasta nu a dezvăluit identitatea persoanei identificate şi nici conţinutul discuţiilor din cabină.

Potrivit BBC, anchetatorii au mai descoperit că echipajul avionului preşedintelui Lech Kaczynski a fost avertizat de două ori că nu poate ateriza.

În timpul comunicării cu controlorul aerian al aeroportului Smolensk-Severni, acesta a avertizat de două ori că vizibilitatea era de 400 de metri,aeroportul era înconjurat de ceaţă, iar condiţiile de aterizare nu erau întrunite, a afirmat Aleksei Morozov, şeful comisiei tehnice din cadrul Comitetului.

Avionul în care se afla preşedintele polonez Lech Kaczynski s-a prăbuşit la 10 aprilie în apropiere de Smolensk , provocând moartea celor 96 de persoane aflate la bordul aparatului de zbor.

Citiţi şi:

Un oficial polonez declară că nu au existat secrete NATO în avionul prăbuşit la Smolensk

VIDEO O înregistrare video a tragediei de la Smolensk lasă să se înţeleagă că ruşii au tras în supravieţuitori

VIDEO Smolensk: Opoziţia poloneză a cerut ca ancheta să fie preluată de Varşovia

Smolensk: Procurorul general polonez cere Moscovei probe de la locul accidentului

Smolensk: Avionul Tu-154 a decolat cu o oră mai târziu decât fusese prevăzut

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite