Smolensk: Procurorul general polonez cere Moscovei probe de la locul accidentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul general al Poloniei, Andrzej Seremet, şi ministrul de Interne Jerzy Miller vor face o vizită la Moscova miercuri pentru a cere anchetatorilor ruşi transferul de probe de la locul accidentului aerian de la Smolensk, în special cutiile negre ale avionului, relatează Warsaw Business Journal.

Procurorul general va fi însoţit de procurorul militar şef Krzysztof Parulski, în cadrul vizitei de două zile. Delegaţia se va întâlni cu procurorul general rus, Iuri Ceaika, şeful echipei de investigaţii din Moscova, Aleksandr Bastrikin, şi Tatiana Anodina, directoarea comitetului interaviaţie.

Potrivit Warsaw Business Journal, un purtător de cuvânt al serviciului polonez de procuratură, Mateusz Martyniuk, a declarat că scopul principal al vizitei lui Seremet este de a obţine asigurări că materialele de anchetă vor fi transmise Poloniei cât mai curând posibil.

În anchetă sunt urmărite patru piste:

- o problemă tehnică la avionul de fabricaţie rusească TU-154

- o eroare umană, care nu îi exclude pe controlorii de trafic aerian

- un atac terorist

- presiunea exercitată asupra piloţilor de a ateriza în pofida unor condiţii de ceaţă densă în zona din jurul aeroportului din Smolensk.

Zona accidentului unde, la 10 aprilie, au murit 96 de persoane, printre care şi preşedintele polonez Lech Kaczynski, a devenit o atracţie turistică, agenţiile de turism sporindu-şi câştigurile.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite