Discuţiile din avionul prăbuşit la Smolensk, publicate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile poloneze au publicat ieri transcrierea integrală a conţinutului cutiei negre care a înregistrat conversaţiile din carlinga avionului preşedintelui polonez Lech Kaczynski, prăbuşit la 10 aprilie în Rusia.

Transcrierea ultimelor aproximativ 40 de minute de zbor pare să confirme ipoteza potrivit căreia piloţii avionului au ignorat mai multe avertismente ale instrumentelor automate de la bord.

Citiţi şi:

Piloţii avionului prăbuşit lângă Smolensk au acţionat cu imprudenţă

Armata poloneză a ordonat distrugerea lucrurilor personale ale victimelor accidentului de la Smolensk

„Pull up, pull up" (urcaţi), se poate auzi de mai multe ori în ultimele 20 de secunde de zbor. Dar această comandă nu pare să fi provocat vreo reacţie piloţilor decât în ultimele secunde, potrivit textului publicat integral, în rusă şi în poloneză, pe site-ul Ministerului polonez de Interne www.mswia.gov.pl.

Avionul Tupolev 154, care îl transporta pe preşedintele Kaczynski şi pe soţia sa, precum şi pe alţi oficiali politici şi militari de rang înalt, s-a prăbuşit la 10 aprilie în apropiere de Smolensk, în Rusia.

Jaroslaw Kaczynski a afirmat ieri că aşteaptă ca Rusia să predea Poloniei cutiile negre originale ale avionului care s-a prăbuşit la Smolensk. În accident a murit fratele său geamăn, preşedintele Lech Kaczynski.  

Autorităţile ruse au predat Poloniei numai copii digitale ale înregistrărilor. „Îmi menţin părerea că ancheta trebuie efectuată de Polonia", a spus Kaczynski. 

Deputaţii partidului Lege şi Justiţie, al lui Jaroslaw Kaczynski, au cerut deja oficial ca Polonia să preia ancheta aflată în desfăşurare în Rusia, denunţând o serie de erori comise în cursul investigaţiei, însă premierul Donald Tusk a respins solicitarea.  

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite