Piloţii avionului prăbuşit lângă Smolensk au acţionat cu imprudenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piloţii avionului prezidenţial polonez care s-a prăbuşit la 10 aprilie în apropiere de Smolensk a acţionat cu imprudenţă în condiţii meteorologice dificile, potrivit înregistrărilor cutiei negre a aparatului TU-154, a declarat un oficial polonez.

Înregistrările cutiei negre au fost predate luni, la Moscova, ministrului polonez de interne, Jerzy Miller. Concluziile Rusiei privind accidentul nu pot fi divulgate în întregime, datorită unui acord semnat de oficialul polonez cu vicepremierul rus Serghei Ivanov.

O sursă care a dorit să-şi păstreze anonimatul a declarat că "piloţii avionului prezidenţial au acţionat ca nişte 'cowboy', au aterizat în pofida tuturor avertismentelor, nedorind să aibă probleme cu pasagerii importanţi aflaţi la bordul aparatului".

Potrivit aceleiaşi surse, a mai afirmat că înregistrările au fost "dificile şi pline de zgomote", menţionând că anumite "fragmente nu pot fi interpretate".

Înregistrările exclud un atac terorist asupra avionului prezidenţial Tupolev, dar aceeaşi sursă menţionează că "din nefericire, din înregistrări reiese clar că echipajul a încălcat toate prevederile de securitate".

Piloţii unui avion Yak-40, care a aterizat anterior la aeroportul din Smolensk, au luat legătură cu echipajul avionului TU-154, avertizându-i în legătură cu vizibilitatea extrem de redusă care era sub pragul minin pentru un aeroport militar cu echipament de navigaţie de bază.

Înregistrarea comunicării radio între piloţii avionului TU-154 cu cei ai aparatului Yak-40 a fost dramatică, a mai afirmat sursa menţionată.

Aceasta menţionează că vocea generalului Blasik, şeful forţelor aeriene, este clară în înregistrările cutiei negre. Experţii consideră că aceasta ar reprezenta o dovadă a încălcării procedurilor standard şi că piloţii avionului prezidenţial polonez ar fi fost supuşi la presiuni pentru a ajunge la timp la destinaţie.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite