Armata poloneză a ordonat distrugerea lucrurilor personale ale victimelor accidentului de la Smolensk

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorul sanitar şef al armatei poloneze a ordonat distrugerea a 68 de saci de lucruri personale ale victimelor accidentului de la Smolensk, din 10 aprilie, care s-a soldat cu moartea preşedintelui Lech Kaczynski, relatează Polskie Polonia.

Decizia contravine unei decizii de săptămâna trecută a unei instanţe, potrivit căreia lucrurile, majoritatea haine, veste antiglonţ şi alte efecte personale, "nu reprezintă o ameninţare".

Potrivit Polskie Polonia, deşi verdictul tribunalului are caracter obligatoriu, procedurile administraţiei de distrugere a bunurilor continuă, deoarece inspectorii sanitari le consideră un pericol.

Cazul este condus de inspectorul sanitar şef Tadeusz Nierebinski. O decizie finală privind distrugerea lucrurilor, transportate la o bază din oraşul Rzeszow, va fi luată în prima jumătate a lunii iunie.

Rudele victimelor accidentului aşteaptă verdictul.

Colonelul Nierebinski a declarat pentru postul de televiziune TVN24 că înţelege durerea familiilor, cu atât mai mult cu cât şi el a cunoscut o parte dintre cei care şi-au pierdut viaţa în accident.

Însă trebuie să fiu responsabil pentru siguranţa oricui atinge aceste lucruri, a adăugat el.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite