Ministerul Economiei: Consumul de gaze este la nivel istoric, dar înteruperile sunt accidentale. Nu există probleme în sistem

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu există probleme în aprovizionarea cu gaze, susţin în continuare reprezentanţii Ministerului Economiei, deşi au apărut deja primele întreruperi în alimentarea cu gaze a populaţiei. Secretarul de stat Claudiu Stafie susţine că acestea sunt accidentale, deşi consumul de gaze în România a atins un record istoric.

CITEŞTE ŞI:

Transgaz a deconectat marii consumatori de gaze, pentru a fi asigurată alimentarea populaţiei

Criza gazelor: Guvernul, cu pantalonii-n vine în plin ger

Băsescu: Vom cere FMI să amânăm liberalizarea preţului gazelor pentru anul 2020

În plus, alimentarea pentru marii consumatori a fost întreruptă încă de duminică.

„Nu există probleme în aprovizionarea cu gaze. Este adevărat, temperaturile sunt foarte scăzute. Ne-am preocupat şi există cantităţile necesare. Unii consumatori au fost limitaţi, dar toţi consumatorii vor avea gaz", a spus Claudiu Stafie, astăzi.

Când a fost întrebat de cauzele întreruperilor din alimentarea cu gaze pentru populaţie înregistrate în centrul Bucureştiului, Stafie a răspuns: „Sunt întreruperi accidentale, Râmnicu Vâlcea, combinatele chimice, la fel referitor la centrul Bucureştiului. Sunt întreruperi accidentale".

El a arătat că, ieri, consumul a crescut la 69 de milioane de metri cubi şi astăzi la 70 de milioane de metri cubi, faţă de 57 de milioane de metri cubi cât era consumul în 16 ianuarie.

„La nivelul Trangaz sunt luate toate măsurile, suntem în permanent contact cu operatorul. Pentru azi importurile sunt 17,5 milioane de metri cubi, iar pentru mâine 20 de milioanede metri cubi. Presiunea a scăzut în reţea, dar e normal, pentru că e un consum foarte mare", a susţinut Stafie.

El a subliniat că nu este cazul să fie declanşată situaţia de urgenţă. „Avem tot cadrul legal să luăm toate măsurile necesare. În următoarele zile vom vedea. Deocamdată avem asigurate condiţiile de gaze", a mai spus oficialul ministerial.

"Adevărul" a scris în ediţia de astăzi că Guvernul nu a aprobat încă planul de măsuri pentru situaţii de urgenţă.

CITEŞTE ŞI:

Romgaz în alertă: Importăm gaze să acoperim consumul, deşi acest lucru nu este de competenţa noastră

Boc: Azi şi mâine nu vor fi probleme în alimentarea cu gaze, indiferent de temperaturile de afară

Pericol! Suntem la un pas de a rămâne fără gaze. Stocurile obligatorii sunt la jumătate

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite