Ungureanu i-ar fi spus lui Isărescu că majorează salariile, dar nu a stabilit cu cât

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Ungureanu i-a transmis guvernatorului BNR, în urma întrevederii cu acesta de vineri, de la Palatul Victoria, că intenţionează să majoreze salariile bugetarilor, cu un cuantum care urmează să fie stabilit.

CITEŞTE MAI MULTE DESPRE ACEST SUBIECT AICI:

Ungureanu şi Isărescu discută despre majorarea salariilor

Mesajul din Parlament al preşedintelui Băsescu în care a cerut reîntregirea salariilor

Victor Ponta: Majorarea salariilor este treaba premierului, nu a preşedintelui

Şeful Finanţelor "Ne vom întoarce în recesiune"

Mugur Isărescu i-a răspuns că aceasta este exclusiv decizia Guvernului şi că pe el îl interesează creşterea consumului, potrivit unor surse oficiale citate de Mediafax.

"Premierul i-a spus guvernatorului BNR că va mări salariile, dar că încă nu ştie cu cât, iar guvernatorul a evitat să indice care dintre măsurile aflate în analiza Guvernului este mai bună, respectiv majorarea salariilor sau reducerea CAS, spunându-i doar că în acest caz este vorba exclusiv de opţiunea Guvernului şi că pe el îl interesează să crească consumul în economie", au declarat sursele.

Potrivit acestora, Guvernul nu a exclus încă varianta reducerii CAS împreună cu majorarea salariilor pentru bugetari, iar o decizie va fi luată în următoarele săptămâni.

BNR vrea creşterea consumului

O altă temă de discuţie a fost aceea privind politicile ce pot fi aplicate pentru creşterea consumului.

"Este nevoie de o reluare a consumului, pentru creştere economică, şi din acest punct de vedere sunt analizate măsurile de politici economice care pot fi aplicate", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, la sfârşitul întâlnirii.

Întrebat de jurnalişti dacă este posibil ca salariile bugetarilor să fie majorate concomitent cu o reducere a constribuţiilor de asigurări sociale, oficialul guvernamental a arătat că o analiză în acest sens va fi efectuată pe baza datelor economice din primul trimestru, dar a amintit că în programul de guvernare nu se vorbeşte decât de recuperare salarială, dacă economia permite, nu şi de o reducere a CAS.

Întrebat în acelaşi timp dacă la nivelul Guvernului există discuţii legate şi de creşterea pensiilor, Suciu a răspuns negativ.

Întâlnirea a avut loc după ce preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, în Parlament, că puterea are datoria de a găsi soluţii ca în jurul datei de 1 iunie să fie "reîntregite" salariile bugetarilor.

Deutsche Bank: Majorarea salariilor pune în pericol programul cu UE/FMI

Majorarea salariilor din sectorul public fără creşterea veniturilor bugetare ar putea pune în pericol programul României cu UE şi FMI, o astfel de măsură fiind principalul risc la care este expusă economia României, potrivit Deutsche Bank.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite