Victor Ponta: Majorarea salariilor este treaba premierului, nu a preşedintelui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD, Victor Ponta, consideră că despre majorarea salariilor ar trebui să vorbească premierul, nu preşedintele ţării. El a declarat, la Palatul Parlamentului, că „preşedintele Băsescu nu se împiedică vreodată de legi sau de Constituţie".

"Pentru domnia sa contează deciziile politice de moment şi continuă ce s-a întâmplat cu Guvernul Boc. Despre salarii trebuie să vorbească primul-ministru, nu preşedintele ţării, care nu are niciun rol constituţional în acest sens", a afirmat Ponta.

Liderul PSD a şi-a afirmat disponibilitatea ca Opoziţia să lucreze cu Guvernul Ungureanu sau cu reprezentanţii acestuia, pentru a aduce salariile şi pensiile la suma iniţială.

"Faptul că dacă foloseşti altfel resursele actuale şi aduci la buget banii pe care îi pierzi, atât din evaziunea fiscală, cât şi din cheltuirea ilegală pentru diverse contracte politice, sigur că poţi să le dai oamenilor înapoi ceea ce preşedintele Băsescu le-a luat în 2010", a menţionat preşedintele PSD.

Traian Băsescu a declarat, miercuri, în Parlament, că ar trebui găsite soluţii pentru ca, în jurul date de 1 iunie, să fie reîntregite salariile bugetarilor.

"La începutul anului 2011, parte din sumele tăiate din salariile bugetarilor au fost restituite. Cred că este o datorie a mea şi dumneavoastră să gândim şi să găsim soluţii pentru ca, undeva în jurul datei de 1 iunie, să reîntregim salariile bugetarilo",a spus Băsescu, în plenul Parlamentului.

Preşedintele Traian Băsescu a rugat Opoziţia, în mesajul său din Parlament, să se întoarcă la lucrările de plen.

Citiţi aici mesajul preşedintelui Traian Băsescu

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite