Ungureanu şi Isărescu discută despre majorarea salariilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Mihai Răzvan Ungureanu şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu
Premierul Mihai Răzvan Ungureanu şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu se întâlneşte , astăzi, la ora 12.00, cu guvernatorul BNR Mugur Isărescu, la Palatul Victoria.

UPDATE 15.05  Purtătorul de cuvânt al Guvernului Dan Suciu a declarat, în urma întâlnirii dintre guvernatorul BNR Mugur Isărescu şi premierul Mihai Răzvan Ungureanu că majorarea veniturilor bugetarilor, pentru a le reîntregi, face parte din programul de guvernare al actualei Coaliţii, fiind un obiectiv asumat.

"În programul de guvernare apare ca element important modificarea în sus a nivelului veniturilor populaţiei. O recuperare a nivelului salarial al sectorului public. este un obiectiv asumat al programului de guvernare", a declarat Suciu, de la Palatul Victoria.

"Dacă ne uităm la evoluţiile trimestriale, care ne dau şansa unei creşteri economice coerente şi sustenabile pe întregul an 2012, încă suntem în grafic, nu avem niciun motiv să reconsiderăm acest lucru. Cu toată iarna şi înzăpezirea, cifrele nu arată că am fi într-un trimestru mai prost faţă de trimestrul I al anului precedent. Putem fi în acest trimestru în recesiune, dar în acelaşi timp anul 2012 să se închidă pe creştere economică, nu ne-am distrus deloc premisele de creştere economică pe 2012 şi rămânem la prognoza de creştere asumată la sfârşitul anului trecut. În acest moment cel puţin, nu sunt semne de revizuire serioasă a acestei cifre", a spus Suciu.

Întâlnirea premierului cu guvernatorul Băncii Centrale a fost aranjată în urma discuţiilor dintre preşedintele Băsescu şi premierul Ungureanu privind reîintregirea salariilor bugetarilor şi reducerea , cu până la 5%, a contribuţiilor la asigurările sociale.

În urmă cu o lună, la preluarea mandatului de către noul premier, guvernatorul BNR a declarat că a "lucrat bine" în anul 2000 cu Mihai Răzvan Ungureanu, pe vremea când acesta era secretar de stat, iar Isărescu conducea Guvernul.

Banca Naţională a României are un rol major în asigurarea condiţiilor de finanţare a deficitului bugetar şi de refinanţare a datoriei publice. De asemenea, poate contribui decisiv la eforturile de evitare a unei noi perioade de recesiune printr-o politică de ieftinire a creditelor pentru economia reală.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite