UPDATE O cerere de apărare a imunităţii europarlamentarului Corneliu Vadim Tudor a fost depusă la Parlamentul European

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Corneliu Vadim Tudor
Corneliu Vadim Tudor

Parlamentul European (PE) a primit o solicitare de apărare a imunităţii europarlamentarului Corneliu Vadim Tudor, a corectat purtătorul de cuvânt al PE, Federico de Girolamo, după ce iniţial anunţase că este vorba despre o "cerere de ridicare a imunităţii" deputatului român.

Citeşte şi:
Vadim Tudor, acuzat de un fost consilier că i-a "furat" salariul. Vadim Tudor: „Mă p..ş pe leafa lui!”

Fostul asistent a lui Vadim Tudor susţine că "tribunul" l-a păcălit cu 40.000 de euro

Anunţul oficial privind solicitarea a fost făcut de purtătorul de cuvânt al PE, Federico de Girolamo, citat de hotnews.ro: "Parlamentul European a primit o solicitare de ridicare a imunităţii pentru eurodeputatul român Corneliu Vadim Tudor.

Purtătorul de cuvânt al PE, Federico de Girolamo, a confirmat pentru Adevărul Europa, că greşeala îi aparţine şi că a făcut rectificarea necesară.

Procedura în astfel de situaţii spune că doar autorităţile judiciare naţionale pot înainta cereri de ridicare a imunităţii în situaţia în care europarlamentarul respectiv trebuie anchetat. Mai multe procuraturi din România nu confirmaseră în această seară că au făcut cerere de ridicare a imunităţii.

Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF) a demarat întradevăr o investigaţie după ce un fost consilier al eurodeputatului, Cezar Cătălin Marin, l-a acuzat pe Corneliu Vadim Tudor că şi-ar fi însuşit 40.000 de euro prin contracte ce ar conţine semnătura lui falsă.

Contactat de postul de televiziune România TV, europarlamentarul a declarat că nu ştie nimic de cererea depusă astăzi la Parlamentul European şi că întreaga chestiune ar fi de fapt un complot pus la care de susţinătorii preşedintelui Traian Băsescu.

"Nimeni nu mi-a zis nimic de ridicarea imunităţii, pentru că nimeni nu avea ce să-mi spună. Informaţia a apărut pe agenţia de ştiri a Monicăi Macovei, HotNews. Nu Parlamentul European a cerut ridicarea imunitatea, ci organele lui Traian Băsescu. Să-ţi fie ruşine, Traian Băsescu! 2.500 de ani nu va dovedi nimeni că C.V. Tudor a semnat în fals ceva", a declarat Cornel Vadim Tudor, potrivit România TV.

Europarlamentarul a adăugat că nu îşi face probleme din cauza posibilităţii de ridicare a imunităţii, dat fiind că, până în prezent, aceasta i-a fost ridicată de trei ori în România.

Pe aceeaşi temă:
Vadim e fost pârât la OLAF de Parlamentul European

Parlamentul European ia la puricat actele lui Vadim Tudor: dacă e vinovat trebuie să dea banii înapoi

Cazul Vadim Tudor: cum sunt plătiţi euro-aleşii şi asistenţii lor

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite