Strategie UE pentru beizadele: Maşina care nu porneşte când şoferul a băut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dispozitivul care blochează motorul atunci când simte că şoferul a consumat alcool şi limitatorul de viteză sunt două dintre sistemele care ar putea echipa obligatoriu maşinile comercializate în Uniunea Europeană.

Citeşte care sunt cele mai sigure mijloace de transport în ţările din Uniunea Europeană

Comisia pentru Transport şi Turism din Parlamentul European discută mâine strategia UE pentru perioada 2011 -2020 referitoare la reducerea numărului de accidente rutiere grave. Regulile de siguranţă rutieră la nivel local, naţional şi european vor trebui să fie corelate cu această strategie după ce ea va trece toate etapele legislative.

Printre propunerile care se discută mâine se află şi recomandarea pentru utilizarea obligatorie a sistemelor de blocare a pornirii autovehiculului atunci când șoferul a consumat alcool în toate autovehiculele de transport profesional de persoane și de marfă. De asemenea, acelaşi dispozitiv ar urma să fie aplicat şi celorlaţi şoferi, ca măsură de reintegrare, dacă au fost prinşi băuţi la volan.

Sistemul "alcohol interlock" ar putea fi montat în interiorul maşinii, lângă scaunul şoferului şi ar urma să fie pre-setat pentru a funcţiona de la o anumită alcoolemie, în funcţie de legislaţia fiecărui stat. Dacă senzorii sistemului depistează alcool în respiraţia şoferului, motorul nu mai porneşte.

FOTO GALERIE Braşov: Cinci victime din cauza unui şofer băut la volan

BILANŢ TIMIŞOARA: Şosele însângerate de alcool şi vitezomani. Vezi câte victime

VIDEO BUCUREŞTI:  Poliţişti români au fost prinşi beţi în acţiune

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite