Preşedintele PPE, Joseph Daul, cere preşedinţiei maghiare să desecretizeze rapoartele Schengen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul Fidesz, premierul Viktor Orban
Liderul Fidesz, premierul Viktor Orban

Preşedintele celui mai mare grup parlamentar (PPE), Joseph Daul, a cerut preşedintelui Consliului UE, Viktor Orban, să transmită Parlamentului European raportul SCHE-VAL pregătirea  României şi Bulgariei pentru aderarea la spaţiul Schengen.

"Grupul PPE speră că, în interesul transparenţei şi eficienţei, Consiliul va înainta acest document pentru informare, Parlamentului European, cât mai curând posibil", arată Joseph Daul, în scrisoarea sa către Viktor Orbán.

Citeşte şi: Raportorul PE pe Schengen: Nu putem da aviz pe aderarea României şi Bulgariei. Nu avem acces la rapoarte. E inacceptabil!

Parlamentul European este consultat cu privire la aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen şi trebuie să îşi exprime opinia luând în considerare datele reale, se mai arată în scrisoarea liderului PPE.

Află aici cum citesc europarlamentarii în secret, pe bucăţi, rapoartele de evaluare Schengen 

Consilul European are nevoie de un aviz al Parlamentului înainte de a lua o decizie în ceea ce priveşte aderarea celor două ţări la spaţiul Schengen.  Acesta ar putea fi exprimat cel mai devreme pe 14 februarie.

Citeşte şi: Prima victorie pe Schengen: ultimul raport al României a fost adoptat

Comisia de Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne se întâlneşte mâine în Parlamentul European. Urmăreşte pe Adevărul Europa ce se va discuta şi cum vor afecta dezbaterile votul europarlamentarilor.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite