Cum va fi feliat imperiul Aldis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soţia miliardarului George Naghi, mort duminică într-un accident nautic, şi cei doi copii ai săi sunt moştenitorii unei averi de 28 de milioane de euro. Frâiele Aldis şi ale celorlalte firme deţinute de miliardarul George Naghi vor fi preluate cel mai probabil de ultima sa soţie şi de fiica acesteia. Fiul său îi ieşise din graţii din cauza felului în care cheltuia banii familiei.

image

Moartea fulgerătoare a patronului de la Aldis a lăsat în urmă o avere de 28 de milioane de euro, un imperiu construit în ultimii 20 de ani. Afacerile miliardarului din Călăraşi s-au dezvoltat constant în ultimii ani, acesta nedând semne că ar fi afectat de criză.

Până la Revoluţie, George Naghi (59 de ani) a lucrat în alimentaţie publică, fiind la un moment dat chiar şef de hotel. După 1990 a intrat în afaceri, reuşind să pună pe picioare una dintre cele mai importante afaceri locale din industria cărnii. Potrivit datelor furnizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, pe lista acţionarilor producătorului de mezeluri Aldis se află George Naghi - 63,96 şi soţia sa, Alina Constanţa Naghi, cu 35%. Naghi mai era acţionar şi la firmele Campis SRL (cu obiect de activitate lucrări de construcţii), Aldis Ap SRL (cu activităţi în agricultură şi zootehnie), precum şi la Aldis Prod Impex SRL (cu obiect de activitate fabricarea produselor din carne). Pe lista proprietăţilor deţinute de familia Naghi se mai află şi o pensiune agroturistică cu 30 de camere, o investiţie de aproximativ opt milioane de euro.

George Naghi renunţase recent la funcţia de administrator al producătorului de mezeluri Aldis -  lucru care a cam lăsat fără cuvinte multă lume din industria cărnii - nu neapărat pentru că voia să iasă din afaceri, ci pentru a avea mai mult timp pentru agricultură, un domeniu de care s-a ocupat direct în ultimii ani. Naghi avea în administrare o suprafaţă de circa 2.000 de hectare de teren agricol, dar şi mai multe ferme de vite şi de oi. Omul de afaceri voia să iasă pe piaţă cu produse bio, o nişă despre care credea că are potenţial în următorii ani. Naghi a investit în fabrica din Călăraşi, una dintre cele mai mari din ţară, cu o capacitate de producţie de circa 150 de tone pe zi, circa 70 de milioane de euro. Grupul mai deţinea un abator modern, dar şi o reţea importantă de magazine.

Nu are testament

Surse din anturajul familiei Naghi spun că, deşi era clară cât de puternică era legătura cu actuala sa familie, miliardarul nu-şi făcuse încă testamentul. George Naghi se afla la al treilea mariaj şi avea doi copii: unul natural şi unul înfiat. Cel natural este băiatul, Tudor, din a doua căsătorie, care tocmai s-a însurat sâmbătă şi va deveni tată în curând. Fata, Gina, fiica actualei sale soţii Alina (53 de ani), a fost înfiată de omul de afaceri.

Ironia sorţii a făcut ca miliardarul să se împace mult mai bine cu fiica sa vitregă şi adoptată ulterior, decât cu singurul său copil biologic. Fata se implica în afaceri împreună cu soţul ei, în timp ce fiul lui Naghi era cunoscut ca făcându-i zile fripte tatălui, deoarece obişnuia să cheltuiască banii la jocurile de noroc.

Cea de-a doua soţie, Cornelia, mama lui Tudor, este angajată ca vânzătoare la magazinul Aldis dintr-o piaţă a Călăraşiului. Apropiaţi ai familiei susţin că Alina l-a despărţit pe George de Cornelia, intrând la finele anilor '80, în casa soţilor Naghi, ca menajeră. Relaţia lor a început astfel înainte de divorţul lui George de Cornelia, în 1991, iar după un an, cei doi şi-au oficializat relaţia.

Fostul parlamentar Doru Ioan Tărăcilă a fost avocatul lui George Naghi în anii '80, când miliardarul, pe atunci cârciumar, avea probleme cu legea ilicitului. „Aşa era pe atunci, orice cârciumar era luat la ochi de statul român. L-am reprezentat pe George Naghi şi am câştigat procesul", a declarat Tărăcilă. Avocatul spune că mereu a fost surprins de relaţia miliardarului cu ultima sa soţie.

Soţia se ocupa de afaceri

„Ce m-a uimit la el este că şi-a păstrat afecţiunea faţă de familie şi după ce a devenit atât de bogat. Soţia lui, Alina, a fost la un moment dat internată într-o clinică din Viena pentru şase luni, pentru atacuri de panică. George a închiriat un apartament la Viena şi a stat cu ea tot timpul. Ea ţinea frâiele afacerii, o femeie foarte capabilă", a declarat Doru Ioan Tărăcilă.

Conform legii, cei doi copii ai omului de afaceri vor primi partea de 50% din averea deţinută împreună cu soţia sa. „Legislaţia spune că toate drepturile revin soţiei actuale şi copiilor recunoscuţi şi/sau înfiaţi de decedat, care au drepturi la masa succesorală. Nu contează celelalte căsătorii anterioare", a explicat avocatul Tărăcilă.

„Am crezut că vrea să se omoare"

Silviu Băluş (foto - 42 de ani) este martorul tragicului sfârşit al miliardarului Aldis. Electricianul din Călăraşi se afla duminică după-amiază la pescuit, împreună cu soţia, copiii şi un grup de prieteni, pe malul Borcei. Din locul unde se afla, a văzut cum barca soţilor Naghi se îndreaptă cu viteză foarte mare spre malul de pământ. Ambarcaţiunea părea că nu mai are direcţie. Pescarul s-a speriat de intenţiile conducătorului de barcă. „M-am gândit: «Vrea să se omoare». Venea direct spre mal!"



„Plutea cu faţa-n jos"

Impactul a fost inevitabil. Izbindu-se frontal, violent, de digul de protecţie din pământ al canalului siderurgic, barca s-a răsturnat, iar cei doi soţi au fost aruncaţi peste bord, în apă. Alina Naghi era mai aproape de mal şi pe ea a tras-o rapid la mal Silviu Băluş. „Am aşezat-o în fund, era plină de sânge la cap şi am întrebat-o câte persoane erau în barcă. Am intrat în apă, până la brâu, după el. Plutea cu faţa în jos, nemişcat. Mi-am dat seama că este mort", a mai spus Băluş. Electricianul n-a ştiut cine sunt victimele accidentului nautic până n-au fost identificaţi de Poliţie. Până la venirea ajutoarelor, soţia sa a rămas s-o îngrijească pe soţia miliardarului, în timp ce el suna la 112. Primul care a apărut în zonă a fost fiul lui George Naghi, Tudor, tot cu o barcă. „L-am luat în maşină la mine, să mergem la debarcaderul unde urma să fie dusă ambarcaţiunea. Mi-a zis: «E tata. Nu vreau să-mi povestiţi nimic»", a spus Băluş.

Ambarcaţiunea miliardarului este tip Banana Sea Doo şi are motor de 215 cai-putere şi poate atinge viteza de 100 de kilometri la oră. Deşi iniţial s-a crezut că Naghi a suferit un accident vascular sau chiar un infarct care l-a făcut să piardă controlul direcţiei, concluziile preliminare ale necropsiei arată că decesul a fost cauzat de traumatismele suferite

image

Citeşte şi:

George Naghi, patronul Aldis, a murit într-un accident nautic

George Naghi, cel mai bogat locuitor din Călăraş

Cine a fost milionarul George Naghi, patronul Aldis, mort în groaznicul accident nautic

Aceasta este şalupa în care a murit miliardarul George Naghi

Patronul de la Aldis, George Naghi, supranumit George Bush de Călăraşi

Ce spun patronii de mezeluri despre moartea lui George Naghi

Afaceristul tulcean Nicolae Ciuleac, patronul mezelurilor Carniprod: „Regret decesul omului de calitate George Naghi"

Dispariţia milionarului George Naghi, moarte suspectă pentru Poliţie

Acesta este malul de care s-a izbit omul de afaceri cu şalupa

Călăraşiul decretează zi de doliu la înmormântarea milionarului George Naghi

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite