EXCLUSIV Surse: Ce condiţie a pus Geoană pentru participarea la judecata PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Surse social-democrate au declarat, vineri, pentru „Adevărul", că prezenţa lui Mircea Geoană la şedinţa în care se decide soarta lui în partid este incertă.

"Vin doar dacă-i altcineva în locul lui Şova. O să-i influenţeze pe delegaţi", ar fi transmis Geoană, conducerii centrale a partidului.

Senatorul Dan Şova, preşedintele Comisiei de Arbitraj care-l va judeca duminică pe Mircea Geoană, este un apropiat al lui Victor Ponta. Întrebat ce i-a spus lui Şova, Ponta a declarat: "Nimic special".

Întrebat despre decizia comisiei, Geoană a evitat să spună dacă va merge în faţa lui Şova pentru a-şi susţine cauza. "Vă spun că analizăm. Abia am primit. Ne uităm şi vom da un răspuns instituţional", a afirmat senatorul PSD. Geoană a precizat că, în opinia sa, Comisia de Arbitraj şi Integritate Morală a PSD trebuie să se aplece, în cazul său, asupra faptelor şi nu asupra instrucţiunilor.

Comisia de integritate şi arbitraj a PSD l-a invitat pe Mircea Geoană duminică, la ora 15.00, pentru a discuta situaţia lui în partid. Vor fi prezenţi 49 de membri, care reprezintă filialele de judeţ ale PSD (42), reprezentanţii regiunilor de dezvoltare (8) şi preşedintele Comisiei.

După ce comisia va analiza dacă Geoană a încălcat statutul PSD, va întocmi un raport şi va recomanda sancţiuni. Raportul o să fie, apoi, discutat în Biroul Permanent Naţional al PSD de lunea viitoare.

Năstase, uşi deschise?

Aceleaşi surse social-democrate au declarat, vineri, pentru „Adevărul", că preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, plănuieşte să folosească războiul personal din Ponta şi Geoană pentru a-i deschide uşile lui Adrian Năstase. "Îl vrea pe Năstase în locul lui Ponta", au spus sursele din PSD despre intenţiile lui Iliescu.

Ion Iliescu şi Adrian Năstase s-au şi poziţionat, de altfel, contra lui Ponta, anunţând că PSD nu mai continuă cu suspendarea lui Geoană de la Senat, asta la o zi după decizia BPN că Geoană să fie înlocuit de la Senat. Ponta a reacţionat în forţă. A ameninţat că demisionează din funcţia de preşedinte al PSD şi convoacă Cogresul. "M-au supărat declaraţiile domnilor Năstase şi Iliescu", a recunoscut Ponta.

Liderul PSD Covasna, Horia Grama, afirmă că Ion Iliescu şi Adrian Năstase l-au lăsat "în ofsaid" pe Victor Ponta. "Îmi pare foarte rău că, după ce s-a luat o hotărâre în Biroul Permanent, mi s-a părut oarecum curios, dar în niciun caz la locul său, punctul de vedere ulterior al domnului Iliescu şi al domnului Năstase, care l-au lăsat în ofsaid pe preşedintele partidului, pe Victor Ponta. Odată ce Biroul Permanent a luat în unanimitate hotărârea şi tu ai votat în birou pentru chestiunea asta, mi se pare că nu au fost fair play poziţiile ulterioare ale celor doi membri marcanţi ai Biroului Permanent faţă de preşedintele Ponta", a afirmat el.

Scandalul Geoană:

EXCLUSIV: Geoană trece la UNPR şi aduce 7 senatori şi 14 deputaţi

EXCLUSIV Geoană îşi face partid pe ideea "fără Iliescu şi fără comunişti"

Geoană bagă zâzanie între greii PSD: Ponta se ia de Iliescu şi Năstase şi flutură Congresul

Geoană ar fi mers ieri cu UNPR şi PDL la discuţii cu FMI

Geoană explică furia lui Ponta: "Eu merg în America la fel cum merg la Dăbuleni"

Năstase explică mazilirea lui Geoană: "E important să ştii că soldatul nu întoarce arma asupra ta"

R. Turcan: Păcatele lui Geoană - nu şi-a prezentat omagiile lui Che Guevara de Bucureşti

Glumiţele lui Geoană: "Declar deschisă şedinţa Senatului...era să zic american!"

Excluderea lui Geoană, în linie dreaptă: "Nu vă temeţi pentru mine"

Geoană: Dacă mi se garantează că sunt schimbat cu cineva din PSD, plec, dar este imposibil

Geoană, mazilit în Senat: "Să mă bată Dumnezeu dacă îmi dau seama care este calculul din spatele acestei decizii"

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite