Scandalul din PSD, prin ochii liderilor de filiale: "O ţigăneală"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Mazăre, şeful social-democraţilor constănţeni
Radu Mazăre, şeful social-democraţilor constănţeni

Liderii filialelor PSD din Constanţa, Suceava, Cluj, Dolj, au reacţionat, marţi, la ruptura din PSD dintre Mircea Geoană, pasibil de excludere şi conducerea centrală a partidului.

Liderului PSD Constanţa, Radu Mazăre, i se pare că scandalul este o "ţigăneală românească" iar dacă ar trebui să aleagă cine să plece din partid l-ar alege pe Geoană.

"N-am urmărit îndeaproape să văd ce se întâmplă, dar se întâmplă nişte lucruri acolo care nu sunt normale, care nu-mi plac, nu ştiu, sunt nişte ţigăneli care n-ar trebui să existe. Păi, în PSD, nu de PSD vorbim, din partea lui Geoană, a conducerii, că a depus cerere, că n-a depus cerere, că ăla a vorbit în numele partidului, că n-a vorbit, o ţigăneală românească despre care nici nu-mi face plăcere să vorbesc".

El a spus că Mircea Geoană trebuia să se retragă de la conducerea PSD în momentul în care a pierdut alegerile prezidenţiale.

Trebuia să plece în 2009

"Am spus că trebuie să se retragă după ce a pierdut preşedinţia, dacă vă mai aduceţi aminte. Mi se părea o chestiune normală şi corectă să se retragă atunci din funcţia de preşedinte şi să nu mai candideze. Adică omul să recunoască faptul că n-a fost o reuşită, că n-a luat preşedinţia şi ca atare să se retragă şi să lase loc altuia, aşa se face în viaţă", a explicat liderul PSD Constanţa.

"Este bine să nu mai fie ţigănie, acest circ. Deocamdată, acest circ este în ograda PSD şi îl fac Geoană cu actuala conducere a PSD. Cine ar putea să plece: să plece Geoană sau să plece actuala conducere? Eu prefer să plece Geoană, că Geoană a mai fost o dată şef şi am văzut ce rezultate a dat. Dacă şi ăştia vor da rezultate la fel ca Geoană şi ăştia trebuie să ia drumul lui Geoană, că sunt la conducerea partidului", a afirmat Mazăre.

Mădălin Voicu: A fost o mişcare pripită

Deputatul PSD Mădălin Voicu a declarat, marţi că retragerea sprijinului politic pentru Mircea Geoană a fost o mişcare pripită din partea PSD, arătând că era suficient dacă Geoană ar fi primit o mustrare scrisă cu un ultim avertisment.

"Nu cred că asta este o soluţie. Vă daţi seama că nu am o relaţie bună, chiar am o relaţie ne-bună cu Mircea Geoană, dar cred că un lucru clar este că, pierzând locul de la Senat, oricine poate interpreta că ori suntem inconştienţi şi nu cunoaştem legea şi regulamentul, ori am făcut jocul cuiva", a spus el.

"Cred că a fost o mişcare pripită. Eu cred că, dacă Geoană ar fi primit o mustrare scrisă cu un ultim avertisment, era suficient, iar controlatul lui Geoană, din punct de vedere politic, trebuia făcut în continuare", a mai spus deputatul PSD.

Fără "revelaţii orale"

El a adăugat că Mircea Geaonă trebuie să se abţină de la unele declaraţii, arătând că acesta este preşedintele Senatului, al doilea om în stat.

"El (Mircea Geoană - n.r.) trebuie să se abţină de la unele declaraţii, că nu este ca mine, el este preşedinte al Senatului, al doilea om în stat. El nu are voie să facă elucubraţii şi să aibă revelaţii orale după poftele şi lucrurile pe care el le gândeşte. Eu când am fost gata, gata să fiu dat afară din partid, tocmai pentru asta am fost judecat. Dar, am avut nişte declaraţii care nu erau împotriva partidului, ci împotriva unor oameni, iar declaraţiile lui Geoană sunt împotriva partidului", a explicat deputatul PSD.

Nechifor (Suceava): E corect ca şi liderii să susţină partidul

Preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a declarat, marţi, că membrii PSD şi-au susţinut întotdeauna liderii şi că este corect ca şi liderii să susţină partidul, apreciind că situaţia creată în jurul preşedinţiei Senatului trebuie discutată în interiorul PSD.

"Despre situaţia creată în jurul preşedinţiei Senatului cred că, cu cât discutăm mai mult în interiorul partidului şi mai puţin în afara lui, cu atât este mai bine pentru PSD", a adăugat el.

Lăpuşan (Cluj): Decizia trebuie dusă până la capăt

Preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, consideră că decizia Biroului Permanent Naţional (BPN) al PSD în cazul lui Mircea Geoană trebuie respectată, pentru că altfel tot timpul vor apărea discuţii în partid

"Decizia BPN al PSD şi a grupului parlamentar din Senat în cazul Mircea Geoană trebuie dusă până la capăt şi respectată, pentru că altfel tot timpul vor apărea discuţii în partid. Nu putem lucra pe mai multe fronturi în partid, ci este nevoie de unitate şi de respectarea deciziilor conducerii PSD. Dacă s-a decis ceva în BPN, părerea mea este că trebuie să se respecte", a spus el.

Tudorache (sectorul 1): Nimeni nu-i de neînlocuit

Preşedintele PSD Sector 1, Dan Tudorache, a declarat, marţi, comentând faptul că Mircea Geoană nu a respectat decizia BPN, că partidul are întotdeauna dreptate în deciziile pe care le ia.

Tudorache a precizat că este important ca PSD să nu piardă postul de preşedinte al Senatului, el opinând că, în rest, nimeni nu este de neînlocuit şi "orice membru care nu respectă hotărâri ale partidului este în afara partidului".

Şova: S-a ajuns într-o situaţie de blocaj

Senatorul PSD Dan Şova, preşedintele Comisiei de integritate a partidului, precizează că Mircea Geoană a intrat deja în atenţia comisiei şi că, dacă nu va accepta înlocuirea, acesta va rămâne în funcţia de preşedinte al Senatului, dar cu sprijinul PDL, nu cu sprijinul PSD.

"E o diferenţă între ce vrem şi ce putem face, din punct de vedere legal şi statutar. E nevoie ca şi Mircea Geoană să accepte decizia partidului. Până acum, nu a acceptat, şi pentru asta situaţia să va fi analizată de Comisia de Integritate", a spus el.

Prioteasa (Dolj): I-a luat caimacul lui Ponta

Vicepreşedintele PSD Ion Prioteasa şi preşedinte al PSD Dolj a declarat, marţi, că, deşi înţelege supărarea conducerii partidului, este "mâhnit" că preşedintele Senatului, Mircea Geoană, "se găseşte la o limită extremă" şi speră să se găsească o soluţie ca acesta să rămână în PSD.

"Sunt mâhnit că s-a ajuns în situaţia ca un coleg de-al nostru, preşedintele Senatului, senatorul de Dolj Mircea Geroană, să se găsească la o limită extremă, iar tendinţa mea este de a da un răspuns rabinic şi să spun că şi el are dreptate, dar şi Victor Ponta are destulă dreptate când spune că postul este al PSD şi că PSD nu a simţit că acesta i-ar reveni, pentru că de cele mai multe ori când s-a întâmplat ceva în cadrul Senatului nu a ştiut şi partidul şi conducerea partidului".

"Bineînţeles că mărul discordiei a fost vizita în SUA despre care conducerea PSD spune că nu a avut cunoştinţă şi nu s-a consultat cu ei, cu atât mai mult cu cât se pregăteau să întreprindă o asemenea vizită şi probabil să se întâlneau cu aceleaşi persoane. Şi cum se spune mai pe româneşte: Mircea Geoană a luat caimacul, iar în aceste condiţii sigur că a existat o supărare", a declarat preşedintele PSD Dolj.

Scandalul Geoană:

EXCLUSIV: Geoană trece la UNPR şi aduce 7 senatori şi 14 deputaţi

Scenariu: Geoană îşi face partid, PSD se rupe pe modelul UNPR

Geoană bagă zâzanie între greii PSD: Ponta se ia de Iliescu şi Năstase şi flutură Congresul

Geoană ar fi mers ieri cu UNPR şi PDL la discuţii cu FMI

Geoană explică furia lui Ponta: "Eu merg în America la fel cum merg la Dăbuleni"

Năstase explică mazilirea lui Geoană: "E important să ştii că soldatul nu întoarce arma asupra ta"

R. Turcan: Păcatele lui Geoană - nu şi-a prezentat omagiile lui Che Guevara de Bucureşti

Glumiţele lui Geoană: "Declar deschisă şedinţa Senatului...era să zic american!"

Excluderea lui Geoană, în linie dreaptă: "Nu vă temeţi pentru mine"

Geoană: Dacă mi se garantează că sunt schimbat cu cineva din PSD, plec, dar este imposibil

Geoană, mazilit în Senat: "Să mă bată Dumnezeu dacă îmi dau seama care este calculul din spatele acestei decizii"

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite