FOTO Udrea despre proteste: „Soluţia nu este să-l schimbi pe Boc cu Ponta. Este un protest împotriva politicienilor în general“ UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Dezvoltării, aflat la Iaşi pentru semnarea unui proiect de promovare a turismului depus de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, a făcut declaraţii despre protestele din ultima săptămână din întreaga ţară.

Ora 15.20: „Legat de proteste, probabil vor continua atât timp cât oamenii vor considera că mai au lucruri pe care să le spună guvernului, clasei politice, dar important este ca ele să nu fie întreţinute şi de opoziţie, important este ca opoziţia să nu pună paie pe foc“, a mai spus Udrea.

image

Ora 15.10 „Cred că dacă protestul este absolut justificat. Încercarea opoziţiei politice de a politiza, de a-şi atrage avantaje din toate aceste mitinguri, din nemulţumirile exprimate de oameni. În realitate, orice soluţie trebuie să fie una negociată, o soluţie venită pe calea dialogului şi nu pe cea a violenţelor, iar dacă ne uităm la ce s-a întâmplat ieri atunci când explicit am avut parte de o prezenţă politică în stradă este evident că amestecul politicului şi incitarea opoziţiei la violenţă nu poate să aducă nimic bun“, a declarat Udrea.

Protest la Iaşi cu „instigatori“, boschetari şi Băsescu în flăcări

FOTOGALERIE A patra zi de proteste la Iaşi cu peste 150 de persoane în Piaţa Unirii. Ieşenii l-au huiduit şi înjurat pe Băsescu UPDATE

Ora 15.00: „Este evident că aceste procese sunt justificate, că o mare parte din costurile măsurilor luate de actualul Guvern pentru stabilizarea economiei, din ultimii doi ani, au avut repercusiuni în primul rând asupra populaţiei. Este un lucru pe care îl înţelegem cu toţii şi mă aştept ca întreaga clasă politică să-l înţeleagă“, a spus Udrea.

Ministrul a spus că opoziţia nu ar trebui să incite la violenţe. „Cred că protestele pe care le-am văzut cu toţii zilele astea nu ar trebui, sub nicio formă, să înceapă să fie confiscate de politicieni pentru că este un protest împotriva guvernării actuale, este firesc pentru că actualul guvern este cel care a luat aceste măsuri, măsuri nepopulare, dar în acelaşi timp este un protest împotriva politicienilor în general, în special a celor care au condus România în ultimii 20 de ani“, a afirmat ministrul.

Ora 14.20 Udrea a mai spus că nu există o alternativă credibilă în România. „Incitarea opoziţiei la violenţă nu aduce nimic bun“, a spus ministrul.

UPDATE Ministrul Udrea semnează la Iaşi un contract de 53 de milioane de lei pentru Mitropolia Moldovei şi Bucovinei. Vezi în ce constă proiectul

Ora 14.14 Udrea susţine că susţine protestele, dar să nu fie politizate de opoziţie. Aceasta este prima declaraţie despre protestele din ultima saptamână. „Soluţia nu este să-l schimbi pe Boc cu Ponta. Protestele vor continua cât mai au oameni lucruri să le spună guvernului. Opoziţia speculează un context pentru a ajunge la putere şi nu trebuie să pună paie pe foc“, a spus Udrea.

Vom reveni cu amănunte

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite