UPDATE Ministrul Udrea a semnat la Iaşi un contract de 60 de milioane de lei pentru Mitropolia Moldovei şi Bucovinei. Vezi în ce constă proiectul FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Dezvoltării a parafat un contract de finanţare pentru Mitropolia Moldovei şi Bucovinei de reabilitare a Ansamblului Mitropolitan Iaşi. Lucrările vor fi gata în următorii trei ani.

Ora 15.00: Reprezentanţii Ministerului Dezvoltării au anunţat că prin acest proiect vor fi restaurate şase monumente istorice: Catedrala Mitropolitană, Catredrala veche, Palatul Mitropolitan, Biblioteca ecumenică „D. Staniloae", Cancelaria Mitropolitană, Căminul monahal „Sfântul Gheorghe" şi Casa „Epivata".

image

Proiectul va fi implementat în 42 de luni şi are o valoare toală de peste 60 de milioane de lei, din care 47 de milioane reprezintă finanţare nerambursabilă. Oficialii ministerului susţin că prin aceste lucrări va fi valorificat potenţialul turistic al municipiului Iaşi. 

Ora 14.30: Proiectul a fost depus pe axa 5.1 de finanţare din POR, iar oficialii bisericii au demarat documentaţia tehnică în urmă cu doi ani.

Udrea despre mişcările din stradă: „Sunt de acord cu aceste proteste, dar soluţia nu este să-l schimbi pe Boc cu Ponta“ UPDATE

Ora 13. 20: Alături de Udrea se află în Palatul Mitropolitan deputaţii Cristina Dobre şi Nicuşor Păduraru, dar şi şeful Consiliului Judeţean Suceava Gheorghe Flutur.

Ora 13.10: În jurul orei 13.00, ministrul a ajuns la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei din Iaşi. Udrea va semna contractul dintre Ministerul Dezvoltării şi Mitropolie, iar apoi va susţine o conferinţă de presă.

Ora 12.10 Potrivit firmei care a realizat documentaţia tehnică pentru acest proiect, „Valorificarea turistică a Ansamblului Mitropolitan din Iaşi“, în valoare de peste 53 de milioane de lei vizează mai multe componente.

Lucrările la Golia, tărăgănate pe bani UE

Prin proiect se intenţionează a se restaura şi reabilita Ansamblul Mitropolitan din Iaşi. Lucrările de reabilitare vor avea ca rezultat: consolidarea şi restaurarea Cancelariei Mitropolitane şi a Bibliotecii „D. Stăniloae" şi restaurarea şi remodelarea plasticii faţadelor Căminului monahal „Sf. Gheorghe" şi Casa Epivata, a Catedralei Vechi şi a Palatului Mitropolitan; restaurarea catapetesmelor Catedralei Mitropolitane şi a Catedralei vechi; dotarea Ansamblului Mitropolitan. Prin acestea se doreşte crearea de facilităţi pentru turişti şi vizitatori. Firma care a realizat documentaţia tehnică este Relians.

Ora 12.00 Reprezentanţii Ministerului Dezvoltării au anunţat că Elena Udrea va ajunga la Iaşi pentru a semna un contract de finanţare pe fonduri europene.

Anul 2012 în economie: „Fiecare luptă cât poate“

„Elena Udrea, ministrul dezvoltării regionale şi turismului, va semna vineri, 20 ianuarie 2012, de la ora 14.00, la Mitropolia Iaşi, contractul de finanţare din fonduri europene pentru Valorificarea turistică a Ansamblului Mitropolitan din Iaşi“, se arată în anunţul ministerului.

Premieră la Mănăstirea Golia din Iaşi. Turnurile, deschise publicului

Vom reveni cu amănunte

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite