Băsescu se transformă într-un “Putin al României”, potrivit presei germane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un articol intitulat sugestiv "Pe urmele lui Putin", o publicaţie locală din Germania îi face preşedintelui Traian Băsescu un portret nedemn pentru un lider al unui stat de drept, democratic, cum se doreşte a fi România.

VIDEO Traian Băsescu: Românii nu resping ce provine de la rromi. La 99% dintre ei le plac manelele

Traian Băsescu a pierdut procesul în cazul "Ţiganca împuţită"

Supărat e, Doamne, supărat!

Preşedintele ţării acaparează întreaga putere în stat, nu se teme de măsuri nepopulare şi nici nu-i pasă de regulile jocului, notează "Sudwest Presse".

Deşi, teoretic, funcţia de şef al statului a lui Traian Băsescu are doar rol reprezentativ, publicaţia germană scrie că liderul român se transformă treptat într-un Putin al României, de la realegerea lui ca preşedinte al ţării, în toamna lui 2009.

Citeşte şi:
Publicaţia „L'Espresso" îl taxează dur pe Băsescu şi îl numeşte „Berlusconi din Balcani“ într-un articol cu titlul „România sunt Eu"

Totodată, articolul din "Sudwest Presse", preluat de realitatea.net, notează că Traian Băsescu şi-a atras numeroase antipatii, prin adoptarea controversatelor măsuri de austeritate care afectează pensiile şi salariilor cetăţenilor români.

Publicaţia menţionează că Băsescu şi-a construit în jurul lui o structură de putere, din care face parte şi Elena Udrea, care controlează, prin ministerul ei, un sfert din fondurile europene alocate României.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite